НОВИНИ

Съществено повишение на температурите следобед

bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 04.05.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Необичайно студено за началото на месец май беше тази сутрин, с минимални температури в много райони от страната около и малко над нулата, в София – плюс 1°.

Максималните обаче ще се повишат съществено, в сравнение с вчера, и ще са между 18° и 23°, по Черноморието, където ще духа умерен североизточен вятър – от 16° до 19°. Ще преобладава слънчево време, но на места и днес ще има превалявания от слаб дъжд.

До полунощ валежите навсякъде ще спрат, предимно облачно ще остане над Североизточна България. Минималните температури ще са между 5° и 10°, в София около 5°.

Утре преди обяд над Западна и Централна България ще е слънчево, но около и след обяд на места, главно в планинските райони, отново ще има превалявания, придружени и от гръмотевици. Вятърът ще е умерен, вече от изток-североизток., а максималните температури ще са между 19° и 24°, по Черноморието отново по-ниски - между 15 и 17 градуса. Превалявания ще има утре на много места и там. Вятърът ще е умерен, от североизток, а вълнението на морето ще е слабо.

И в планините в следобедните часове ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има слаби валежи от дъжд, над около 2200 метра – от сняг.

На места ще има условия и за гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури в курортите ще са между 10° и 15°.

Затоплянето на Балканите ще продължи, но през втората половина на деня на много места, главно в централната част от полуострова, ще има валежи и гръмотевични бури.

У нас в празничния петък, 6 май, ще преобладава слънчево време, а следобедни валежи и гръмотевици ще има главно в планинските райони от Западна България. В събота и неделя ще бъде слънчево, но отново не са изключени изолирани валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анди Мъри срещу Новак Джокович в Мадрид
Анди Мъри срещу Новак Джокович в Мадрид
Автомобил горя до блок „Вулкан“ в Русе
Автомобил горя до блок „Вулкан“ в Русе