НОВИНИ

Опасно горещо и днес, прохлада идва след сряда

bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 25.07.2023
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде слънчево и още по-горещо. Южният вятър ще се усили и ще е до умерен. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще са между 36° и 41°, на места в низините и равнините от Централна България и малко по-високи, в София - около 37°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще са от 27° в северните райони до 33° в района на Бургас. Температурата на морската вода е 24 - 26°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала, вечерта ще се усилва.

Над планините ще бъде слънчево. След обяд на изолирани места, главно в Родопите, ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще превали краткотрайно. Ще духа умерен, по най-високите части временно силен югозападен вятър. Високи температури, максималната на 1200 метра ще е около 31°, но 2000 метра - около 24°.

В сряда ще бъде предимно слънчево, но късно след обяд и през нощта срещу четвъртък, с преминаване на студен атмосферен фронт, температурите бързо и значително ще се понижат. Ще се развива купесто-дъждовна облачност, на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, в отделни райони ще са временно интензивни, ще има и градушки. В Северозападна България дневните температури ще се понижат с 5 - 10 градуса, а в югоизточната част от страната ще са все още много високи - до 42 - 43°.

В четвъртък ще е ветровито, с променлива облачност, на места в източните и планинските райони ще превали и прегърми. Температурите в цялата страна ще се понижат и максималните ще са между 25° и 30°. През следващите дни сутрин ще е прохладно, ще бъде и предимно слънчево.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бюджет 2023 влиза на второ четене във финансовата комисия
Бюджет 2023 влиза на второ четене във финансовата комисия
Гледайте четвъртфиналите при мъжете на световното първенство по водна топка по БНТ 3 и bntsport.bg
Гледайте четвъртфиналите при мъжете на световното първенство по водна топка по БНТ 3 и bntsport.bg