НОВИНИ

Опасно ветровито време и днес

bnt avatar logo
от БНТ
07:01, 02.04.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури в повечето райони днес ще са между 8° и 13°, в София около 9°, а максималните слабо ще се понижат и ще са между 17° и 22°. Облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове и на места ще превали, в отделни райони и ще прегърми. Почти без валежи ще е в Югоизточна България.

Ще продължи да духа умерен, на места и силен югозападен вятър, който привечер ще започне да отслабва и ще се ориентира от запад. В 8 области от Югоизточна България и на север от планините остава в сила предупреждение за пориви над 86 км/ч.

Над Черноморието облачността ще е променлива, на отделни места със слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен, в южните райони временно силен югозападен вятър. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

В планините след обяд облачността ще е по-често значителна и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони и гръмотевици. Над около 2000 метра валежите ще са от сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен югозападен вятър и с него след обяд температурите бързо ще се понижават.

Максималната на 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра около 2°. Остава висока опасността от лавини извън обработените писти в ски-зоните.

В неделя ще се задържи ветровито, а температурите чувствително ще се понижат. Вероятността за валежи е голяма, а със застудяването границата между дъжд и сняг ще падне до 600 - 800 метра. В понеделник валежите временно ще спрат, ще има и слънчеви часове. През следващите дни облачността ще е променлива, преди обяд често до слънчево, след обяд с краткотрайни валежи главно в планинските и южните райони от страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кметът на Одеса съобщи за ракетен обстрел срещу града
Кметът на Одеса съобщи за ракетен обстрел срещу града
Медици от Александровската болница излязоха на протест
Медици от Александровската болница излязоха на протест