НОВИНИ

Десислава Атанасова за арестите в ГЕРБ: Кирил Петков е основен кошаревски свидетел по този арест

bnt avatar logo
от БНТ
22:04, 01.04.2022
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Ролята на опозицията е не само да критикува правителството, а и да предлага реалните и верни решения за държавата, това коментира в "Панорама" председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

По думите й много от предложенията и решенията, свързани приоритетно с ежедневието на българите и предложени от ГЕРБ-СДС, са били отхвърляни от властта, единствено защото са предложения на опозицията.

Относно протеста на ГЕРБ-СДС днес в парламента по повод неявяването на премиера Кирил Петков на парламентарен контрол, Десислава Атанасова обясни, че идвайки на власт новото управление е заявило, че ще има промяна.

"Очаквахме парламентаризмът да се завърне изведнъж и народните представители да осъществяват парламентарния контрол съгласно Конституцията", добави тя.

Атанасова е категорична, че в момента има много въпроси, които спешно трябва да бъдат зададени, защото вълнуват обществото и касаят бъдещето на всички ни.

За пример даде подписания меморандум с "Джем корп", около който все още има много неизвестни като например това кой стои зад въпросния 1 млрд., който се твърди, че ще бъде инвестиран у нас, кои са акционерите.

Освен това трябва да се изясни въпросът за зърното и осигуряването на хляба на българите.

Според Десислава Атанасова нито един от двамата кандидати за управител на БНБ не притежават качества и авторитет, съпоставими с тези на настоящия гуверньор на централната ни банка.

Борисов, Горанов и Арнаудова на разпит в прокуратурата

Тя коментира и арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

Никой не печели от потъпкване на правото, демокрацията и Конституцията. Никой не печели от репресии, от полицейщина и от погазването на правовия ред. Шумът, вдигнат от ГЕРБ, беше адекватен на арести, извършени от некомпетентни органи и за това се произнесе българският съд, като отказа изобщо да разглежда въпросните протоколи заради които Бойко Рашков и министър-председателя Кирил Петков, основен кошаревски свидетел по този арест, си позволиха, допълни Атанасова.

Целия разговор вижте във видеото

Гледайте повече от "Панорама"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любомир Каримански, ИТН: Необходимо е постът управител на БНБ да бъде издигнат надпартийно
Любомир Каримански, ИТН: Необходимо е постът управител на БНБ да бъде издигнат надпартийно
Изабела Янкова очаква новия сезон с големи амбиции
Изабела Янкова очаква новия сезон с големи амбиции