НОВИНИ

"Операция: Плюшено мече" сбъдва коледните желания на деца в неравностойно положение

bnt avatar logo
от БНТ
17:37, 08.12.2023
Чете се за: 04:05 мин.
У нас
Слушай новината

"Операция: Плюшено мече" за 16-та поредна година сбъдва детските мечти по Коледа. Списъците с желания се изготвят предварително, а всеки човек може да заяви кое от тях иска да изпълни.

Целта на кампанията е да помага на хора в неравностойно положение, както и на деца с увреждания. В Бургас доброволците на инициативата имат нужда от помощници при раздаването на вече събраните подаръци.

Да спасиш Коледа на нуждаещи се деца и възрастни, като влезеш в ролята на добрия старец. Децата от социалните домове вече са написали своите писма и трепетно очакват белобрадия старец, който да стопли сърцата им.

821 мечтани коледни подаръци ще бъдат изпълнени от дарители чрез благотворителната кампания "Операция: Плюшено мече" за Бургас и региона. Те са пожелание от деца в неравностойно положение, младежи с увреждания или възрастни хора, настанени в институции. За да имат и те Коледа обаче, са нужни доброволци.

"Търсим доброволци, които да са с или без коли и да помагат в транспортирането и раздаването на подаръци за периода между 13 и 24 декември. Както ни трябват и доброволци фотографи или любители фотографи, които да заснемат процеса. Всеки, който има желание, може да се свърже с нас като пише на официалната ни страница "НПО Операция: Плюшено мече", посочи Даниела Пенева, доброволец.

40 са социалните институции в Бургас, които са включени в кампанията "Операция: Плюшено мече" през тази година.

"Ние сме се постарали всяко дете да бъде питано индивидуално и наистина подаръка, който получи, да бъде нещо, за което то наистина мечтае. Много са разнородни подаръците. И ние всяка година се изненадваме. Виждаме, че често има слушалки и материални неща, които впечатляват децата, но има и деца, които си пожелават книги. Деца, които си пожелават дрехи".

Все подаръци, скрили най-ценния дар за децата – да имат някой до себе си, с когото да играят или заедно да прочетат приказка.

"Децата са много щастливи! Много е ценно, когато видиш радостта в очите на децата, блясъка. Някои те прегръщат, а на други очите са пълни със сълзи от щастие", каза Даниела Пенева, доброволец.

Всички подаръци трябва да бъдат раздадени в периода до 24 декември на деца и младежи с увреждания, както и на хора в неравностойно положение.

Сред основните нужди, за които все още се търсят дарители са: бяла техника, прахове за пране, както и лакомства. При техниката се допуска и втора употреба.

"Това е от списъка с основните ни нужди. Той е с малко по-дълъг срок от списъка с коледните желания. Те отново са насочени към хората, с които работим", посочи Даниела Пенева.

Символът на кампанията и този път е оранжевото мече, което е обединител на всички добри хора. Защото Коледа е всеки път, щом предлагаме подарък с усмивка и от сърце. Нека да бъдем част от това добро!

Репортер: Елеана Цанова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА е първият полуфиналист в турнира за Купата на България при жените
ЦСКА е първият полуфиналист в турнира за Купата на България при жените
Международният олимпийски комитет разреши участието на руснаци и беларуси под неутрален флаг в Париж 2024
Международният олимпийски комитет разреши участието на руснаци и беларуси под неутрален флаг в Париж 2024