НОВИНИ

Остава облачно, хладно и дъждовно

bnt avatar logo
от БНТ
14:22, 18.04.2021 (обновена)
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Облачно, хладно и дъждовно време и днес в страната. Ето и количествата на валежите от изминалата нощ до тази сутрин - в Кюстендил 12 литра на квадратен метър, 11 литра в Ловеч, в София 7, в североизточните райони също около 7 литра на квадратен метър.

В Западна България ще продължи да вали и в близките часове, а до края на деня ще завали и на изток. Привечер валежите ще се усилят и през нощта на места в Западна България и западните райони на Горнотракийската низина ще са повече като количество. Максималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса.

През следващото денонощие ще остане облачно, валежите ще продължат и на много места ще са значителни. В областите с предупредителен жълт код се очакват между 25 и 35 литра на квадратен метър.

През деня в отделни райони ще има и гръмотевици, възможни са и градушки. Минималните температури ще бъдат между 4 и 9 градуса. Дневните ще се понижат и максималните ще бъдат между 8 и 13 градуса. До вечерта дъждът ще отслабне, на места временно и ще спре.

В планините също ще вали, като границата между дъжд и сняг ще е на надморска височина около 1500 метра. На места валежите ще са значителни, в отделни райони ще има и гръмотевична дейност. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад, по най-високите части от североизток. Температури в курортите - около 3 - 4 градуса, на Алеко малко под нулата.

През почти цялата следваща седмица времето ще е по-често облачно и с краткотрайни и слаби превалявания. В сряда ще има повече слънце и максималните температури ще се повишават. В четвъртък ще е почти без валежи, но в петък на места в Западна България отново ще превали дъжд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Станаха ясни 1/4 финалите в баскетболното първенство
Станаха ясни 1/4 финалите в баскетболното първенство
Валентич: Нямахме сили да обърнем мача
Валентич: Нямахме сили да обърнем мача