НОВИНИ

Оставки дадени, но засега неприети. Коментарът на депутатите

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
12:20, 16.07.2020 (обновена)
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

Според БСП, поисканите оставки с мотив, че така се опровергават внушения за пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски, само потвърждава реалната им зависимост.

От ДПС отричат да има зависимост на министри от кабинета с партията им.

ГЕРБ са категорични, че оставките не означават обвързаност с ДПС, а се лишават от тях, за да не търпи ГЕРБ негативи.

С кого и кога да се раздели в кабинета има право да реши само премиерът, който носи цялата отговорност за управлението смятат от ГЕРБ. Напомниха, че никога не са управлявали с Движението за права и свободи и сега отново доказват липсата на зависимост.

"Това е демонстрация, че е крайно време да се сложи точка на една мантра, която се разпространява, че ГЕРБ и ДПС управляват заедно, а ДПС са някакъв скрит коалиционен партньор", заяви Десислава Атанасова - депутат от ПГ на ГЕРБ.

ДПС определи мотивите за искане на оставките като абсурдни. Напомниха, че никога не са подкрепяли правителството на Борисов и ясно са заявили в началото на това управление, че не харесват това мнозинството.

"Всяка една власт, която усеща края си започва с крайни националистически, популистически изявления, така че абсурдни са твърденията , че тези трима министри имат връзка с колегата Делян Пеевски или с ДПС", каза Джейхан Ибрямов- депутат от ПГ на ДПС.

От БСП определят подадените оставки на министрите като пореден опит за спасяване чрез бушони.

"Мисля че това е по-скоро параден ход, отколкото реален и вижте, че представителите на протестиращите не го приеха като решаване на поставените проблеми", каза Георги Михайлов - депутат от ПГ на "БСП за България".

Коалиционните партньори от Обединени патриоти не скриха, че са имали конфликти в коалицията свързани с ДПС.

"Мотивът - връзки с ДПС, ние го повтаряме вече близо 3 години в интерес на истината. Многократно сме повтаряли на нашите коалиционни партньори, че трябва да има рязко и отчетливо разграничаване от тази партия", каза Александър Сабанов - ПГ на Обединени патриоти.

Днес депутатите решиха дебатът за вота на недоверие внесен от БСП да се състои в понеделник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Одобриха новото френско правителство
Одобриха новото френско правителство
Погба преподписва с Юнайтед
Погба преподписва с Юнайтед