Остров Пукет приема туристи без карантина

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
08:30, 03.04.2021
Чете се за: 01:45 мин.
По света
Слушай новината

Почивката на тайландския остров Пукет от 1 юли ще е бeз карантина за чужди туристи. Решението на властите е продиктувано, заради спада на приходите от туризъм в Тайланд.

Тайланд ще премахне карантината за ваксинирани туристи посещаващи прочутия остров Пукет от първи юли.

"Провинцията, която е добре подготвена и е считана за затворена, в този случай остров е Пукет. Ще позволим на туристите да не спазват никаква карантина. Това ще започне в третото тримесечие, от месец юли нататък", обясни Ютхасак Супасорн, отговарящ за туризма в Тайланд.

Тайланд зависи до голяма степен от туризма. Комисия, председателствана от премиера одобри предложение на частния сектор на Пукет да се ваксинират поне 70 процента от населението на острова. Очаква се 930 000 дози да бъдат поставени там преди началото на сезона.

Правителството на Талйнд планира да тества плана за остров Пукет преди да разшири отмяната и за други дестинации като остров Ко Самуй.

"През четвъртото тримесечие, чуждите туристи посещаващи Пукет, Пан Нга, Самуй, Патая няма да преминават през карантина", каза Ютхасак Супасорн.

Преди пандемията една пета от приходите на Тайланд се дължаха на туризма. Заразата съсипа този отрасъл от индустрията на кралството. В третото тримесечие на тази година в Пукет се очакват най-малко 100 000 посетители.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Д-р Гергана Николова: Когато има ваксини, ще работи всичко
Д-р Гергана Николова: Когато има ваксини, ще работи всичко
Ден след асфалтиране, улица във Варна отново е разкопана
Ден след асфалтиране, улица във Варна отново е разкопана