НОВИНИ

Освободиха предсрочно от затвора Биляна Петрова

освободиха предсрочно затвора биляна петрова
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Давид Сукнаров
17:02, 12.08.2024 (обновена)
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Бившият заместник-кмет на столичния район "Младост" Биляна Петрова излезе предсрочно от затвора. Това се случи след като Апелативният съд в Бургас днес не е уважи протеста на прокуратурата срещу определението на окръжните магистрати в Сливен.

Около 17.00 ч. Биляна Петрова излезе на свобода от бургаския арест и обясни, че остатъкът от наказанието ѝ ще бъде условно изтърпян.

"Не очаквах, че ще ме пуснат, така че съм изненадана. Но съм щастлива. Сега остават 11 месеца условна присъда. Със сигурност няма да наруша условията. Много се радвам, че всичко приключи. Това е огромно изпитание престоят в женски затвор. Искам да върна живота си обратно отпреди цялата сага. Деси Иванчева все още не е свободна, така че ще продължа да мисля за нея", каза в първите минути на свобода Биляна Петрова.

Петров беше осъдена в края на 2022 г. по обвинение за изнудване, като заместник на бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева. Двете, заедно с Петко Дюлгеров, бяха подсъдими за подкуп, искан от строителния предприемач Александър Ваклин.

Тримата бяха задържани при акция в центъра на София на 17 април 2018 г. Тогава от автомобила, в който пътуваха Иванчева и Петрова, бяха иззети предварително белязани евробанкноти.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берое взе младежки национал
Берое взе младежки национал
Гъст дим на АМ "Струма": Голям пожар избухна край бобошевското село Блажиево
Гъст дим на АМ "Струма": Голям пожар избухна край бобошевското село Блажиево