От нашите пратеници в Мадрид: Няма грешки при контролното броене на разписките от машините

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
22:15, 11.07.2021
Чете се за: 01:32 мин.
По света
Слушай новината

Контролно броене на разписките от машините в 39 избирателни секции зад граница. Една от тях е в посолството ни в Мадрид.

Точно в 20.00 ч. испанско време, след като бе обявен краят на изборния ден, бяха проверени първо двете машини в секцията, която е избрана с решение на ЦИК, за да се провери дали броят на хартиените отрязъци в кутията, пуснати от избирателите, отговаря на броя на тези избиратели по списъка от машината.

"Извадихме първо протоколите от машините, след това отворихме кутиите, кутиите бяха отворени от председателя на комисията, в присъствието на всички преброихме бюлетините, присъстваха и застъпници, и абсолютно отговаря на това, което машината ни е дала като резултат. Както за броя на бюлетините, така и за всяка партия, няма никаква грешка", обясни зам.-председателят на СИК.

Проверена беше и втората машина, прави се обработка на протоколите и се приключва.

Както и през целия ден всичко в Мадрид протече без проблем, няма никакви сигнали за нарушения в рамките на целия изборен ден. Имаше малки проблеми с машините в началото на деня, които бяха разрешени бързо.

ВСИЧКО ЗА ДЕНЯ НА ВОТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Закриха Евро 2020 със стилна церемония (Снимки)
Закриха Евро 2020 със стилна церемония (Снимки)
Мустафа Карадайъ, ДПС: Когото и да подкрепим, ще е с условия
Мустафа Карадайъ, ДПС: Когото и да подкрепим, ще е с условия