НОВИНИ

От нашите пратеници в Мадрид: Няма грешки при контролното броене на разписките от машините

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
22:15, 11.07.2021
Чете се за: 01:32 мин.
По света
Слушай новината

Контролно броене на разписките от машините в 39 избирателни секции зад граница. Една от тях е в посолството ни в Мадрид.

Точно в 20.00 ч. испанско време, след като бе обявен краят на изборния ден, бяха проверени първо двете машини в секцията, която е избрана с решение на ЦИК, за да се провери дали броят на хартиените отрязъци в кутията, пуснати от избирателите, отговаря на броя на тези избиратели по списъка от машината.

"Извадихме първо протоколите от машините, след това отворихме кутиите, кутиите бяха отворени от председателя на комисията, в присъствието на всички преброихме бюлетините, присъстваха и застъпници, и абсолютно отговаря на това, което машината ни е дала като резултат. Както за броя на бюлетините, така и за всяка партия, няма никаква грешка", обясни зам.-председателят на СИК.

Проверена беше и втората машина, прави се обработка на протоколите и се приключва.

Както и през целия ден всичко в Мадрид протече без проблем, няма никакви сигнали за нарушения в рамките на целия изборен ден. Имаше малки проблеми с машините в началото на деня, които бяха разрешени бързо.

ВСИЧКО ЗА ДЕНЯ НА ВОТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Закриха Евро 2020 със стилна церемония (Снимки)
Закриха Евро 2020 със стилна церемония (Снимки)
Мустафа Карадайъ, ДПС: Когото и да подкрепим, ще е с условия
Мустафа Карадайъ, ДПС: Когото и да подкрепим, ще е с условия