НОВИНИ

Отложиха всички масови мероприятия в Търговище

bnt avatar logo
от БНТ
12:04, 16.10.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Регионални

Новите случаи в Търговище са 45. В града са отложени всички масови мероприятия, докато пикът на заразата отмине.

Само за два дни здравните инспектори в Търговище са установили над 40 нарушения за неспазване на противоепидемичните мерки в заведения, предприятия и в градския транспорт.

Дарин Димитров, кмет на Община Търговище: Сутринта в определени автобуси са забелязани шофьори без маски или хора, които носят неправилно маските, но с контрола постепенно това ще се оправи.

Над 2000 деца в Търговище ще учат онлайн заради COVID-19

Като превантивна мярка, втори ден учениците от двете най-големи гимназии в Търговище се обучават дистанционно. Сградите на учебните заведения са дезинфекцирани. Очаква се в понеделник децата да се върнат отново в класните стаи, но ако отново има ръст на заразени с коронавирус, те ще продължат да учат от вкъщи. В момента с COVID-19 са 14 преподаватели.

Анета Куманова, директор на СУ „Проф. Никола Маринов"-Търговище: В тази обстановка всички сме притеснени, радвам се, че колегите ми са мотивирани да дадат един качествен образователен процес.

В болницата в Търговище всички легла вече са заети. Ръководството на здравното заведение е изразходвало 50 000 лева над бюджета, за да осигури защитни облекла за медицинския персонал. В момента в болницата набират средства за апаратура за PCR тестове.

Автор: Даниела Димитрова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кристиано Роналдо се замеси в скандал
Кристиано Роналдо се замеси в скандал
Всички пенсии да бъдат увеличени с еднакъв процент от догодина, обсъжда социалното министерство
Всички пенсии да бъдат увеличени с еднакъв процент от догодина, обсъжда социалното министерство