НОВИНИ

Отрицателни сутрешни температури и утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 22.01.2022
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

С продължаващото застудяване, в комбинация със силния вятър, дори и максималните температури в някои райони от страната днес се задържаха под нулата, а поривите на вятъра в Оряхово надхвърлиха 70 км/ч.

През нощта облачността ще намалее и утре сутринта отново ще бъде много студено с минимални температури между минус 9° и минус 4°, в отделни котловини - до минус 12°.

С умерен, в Дунавската равнина и в източните райони - временно силен северозападен вятър, ще продължи да нахлува по-студен въздух и утре също ще има райони с отрицателни максимални температури, в София - около минус 4°, в по-голямата част от страната - от 0° до 2°. Ще има променлива облачност, по-значителна в следобедните часове, когато на места ще превалява сняг.

Облачността по Черноморието ще се задържи по-често значителна. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-северозапад.

Опасно ветровито ще бъде утре в планините, със силен и бурен северозападен вятър. На много места ще превалява слаб сняг, а по планинските проходи ще има виелици и навявания.

Ще остане много студено с максимални температури в планинските курорти между минус 15° и минус 9°.

Слънчево ще бъде в по-голямата част от Пиринейския полуостров, над Британските острови, както и във Франция и Италия. Сняг ще вали в централните европейски страни и Източна Европа. На Скандинавския полуостров ще има валежи и от дъжд, и от сняг.

У нас в понеделник ще бъде по-често облачно, на места с превалявания от сняг. А застудяването ще продължи и температурите в почти цялата страна ще останат под нулата. През следващите дни се очаква слабо затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ се обявиха срещу параметрите в проектобюджета за 2022 г.
ГЕРБ се обявиха срещу параметрите в проектобюджета за 2022 г.
Саутхемптън прекъсна победната серия на Манчестър Сити
Саутхемптън прекъсна победната серия на Манчестър Сити