НОВИНИ

Отворени врати в парламента - на поста председател за няколко минути

Цанка Николова
от Цанка Николова
22:01, 16.04.2022
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

У нас днес честваме Деня на конституцията и 143 години от приемането на първия български закон. По този повод Народното събрание отвори вратите си за всички, които желаят да влязат в сградата и да видят къде се взимат най-важните решения в държавата.

Хората видяха отблизо и експозиция с подредените оригинали на Търновската и Сребърната конституция. В изложбата имаше и вещи на председателя на Учредителното събрание Екзарх Антим I.

97% от посетителите - удовлетворени от посещението си в Деня на отворени врати на парламента

И той се казва Никола, но да седне на председателския стол за него е възможно само днес. Поне засега. Въпреки това той вече има начертан план и идеи.

"Ако бях председател на Народното събрание, бих искал да има по-малко домашни и по-дълги ваканции", заявява Никола.

Идеята му веднага събра одобрението на депутатите.

Нямаше "против", "въздържали се" също. А настоящият председател на парламента приветства първите гости в Народното събрание.

"Да си пожелаем българският парламентаризъм да върви все напред и нагоре и всеки да дава в тази насока каквото може. Едни отвътре, други отвън", заяви председателят на Народното събрание Никола Минчев.

"Моята критика към тези дни - парламентаризмът в България е, че мнозинството на моменти не е ясно дали точно това прави, което му е работата - да взима решения. Видяхме, че на няколко пъти не успяха да вземат решения", допълни Екатерина Михайлова, депутат в няколко парламента.

"Не им е лесно. Трябва да решават много въпроси - с инфлацията. Но мисля, че има развитие и в най-скоро време те ще решат тези въпроси", добави Никол, студентка по право в НБУ.

"Ново чувство, което едва ли можеш да изпиташ всеки ден и със сигурност е приятно да бъдеш на едно ново място, да видиш как хората стоят всеки ден и обсъждат важни неща за държавата", каза още Константина, 10-и клас, ПГО "Княгиня Мария Луиза".

И несъмнено, за да се развива добре една държава, е важно да има приемственост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Братята Калоян и Никола Левтерови мечтаят да плуват заедно на Олимпийските игри в Париж
Братята Калоян и Никола Левтерови мечтаят да плуват заедно на Олимпийските игри в Париж
Ювентус едва се добра до равенство срещу деветима от Болоня
Ювентус едва се добра до равенство срещу деветима от Болоня