НОВИНИ

Нови експлозии в Киев: Бруно Бекман предава специално за БНТ

Бруно Бекман
от Бруно Бекман
21:11, 16.04.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Европа
Слушай новината

Напрежението в украинската столица отново се покачи, след като в Киев и района бяха извършени серия от въздушни удари. За съжаление има загинали.

Белгийският журналист Бруно Бекман изпрати специално за БНТ кадри и свидетелски разкази от Киев.

"Тази нощ не беше никак спокойна, не само в Киев, откъдето се включвам сега - от Майдана. Имаше четири сирени за тревога, а от украинското министерство на отбраната потвърдиха за няколко експлозии в района на столицата. Сирени за въздушна атака е имало в 12 - 13 украински града - на запад, на север и тук. Изглежда и този уикенд няма да бъде никак спокоен, след като чухме и заплашителните послания от Русия, в отговор на потапянето на гордостта на руския флот - крайцерът "Москва" в Черно море в сряда вечерта", коментира Бекман.

Тази сутрин в Киев избухнаха две експлозии - едната в оръжеен завод, а другата - в предградието Дарница, на около 18 километра от града.

Един човек е загинал, а няколко други са ранени при удара срещу завода. Изглежда затишието на сраженията в Киев вече е зад гърба ни.

Потъването на "Москва" - какви са версиите на Русия и Украйна?

Може би това е отмъщение за потапянето на крайцера "Москва". Кметът на Киев Виталий Кличко призова гражданите да не пренебрегват сирените за въздушна тревога, а онези, които възнамеряват да се върнат в града, посъветва да потърсят някое по-спокойно място, защото напрежението в украинската столица безспорно се завърна.

ВОЙНАТА В УКРАЙНА

КОНФЛИКТЪТ В УКРАЙНА: НАЙ-ВАЖНОТО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

ПЪТЯТ НА БЕЖАНЦИТЕ

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дебютен гол на Брахими доближи Ботев (Пловдив) на 3 точки от второто място
Дебютен гол на Брахими доближи Ботев (Пловдив) на 3 точки от второто място
Знаково посещение в Битоля - България няма да отстъпи от своите искания
Знаково посещение в Битоля - България няма да отстъпи от своите искания