НОВИНИ

Панама разочарова САЩ на Копа Америка след намеса на VAR

Хосе Кордоба изигра цял мач за панамците

панама разочарова сащ копа америка намеса var
Снимка: CONMEBOL Copa América/Twitter
bnt avatar logo
от БНТ
08:52, 28.06.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на Панама се поздрави с първа победа на Копа Америка. Футболистите на Томас Кристиансен отказаха домакините от САЩ с 2:1 в мач от втория кръг в група C. На стадион „Мерцедес Бенц“ точни за панамците бяха Сесар Блекман и Хосе Фахардо, а за америанците се разписа Флорин Балогун.

Панамският тим трябваше да прави обрат срещу „янките“ по пътя към първата си победа на шампионата, а любопитното е, че цял мач изигра доскорошният футболист на Левски – Хосе Кордоба. Мачът не мина без спорни ситуации, тъй като Тимъти Уеа от американския отбор и Адалберто Караския получиха червени картони. Освен това американците бяха попарени на два пъти от системата за видеоповторения, която не зачете гол на Уестън Маккени още в началото на срещата, а в средата на второто полувреме отмени и дузпа в тяхна полза.

Така играчите на Кристиансен са трети във временното класиране с 3 точки и запазиха надежди за следващата фаза, а играчите на Грег Берхалтър заемат второто място и разполагат със същия точков актив. На 2 юли (вторник) Панама ще срещне Боливия, докато домакините на турнира ще имат за съперник Уругвай.

Въпреки че останаха с човек по-малко първи след изгонването на Тимъти Уеа, американците не се притесниха от този факт и откриха резултата в 22-та минута. Мощен шут на Фоларин Балогун матира панамския вратар и зарадва домакините на шампионата.

Четири минути по-късно панамците се върнаха в играта чрез Сесар Блекман, който се справи с американската защита и постави равенството на таблото.

Панамските футболисти дочакаха своя момент за пълен обрат в 83-та минута. Тогава Хосе Фахардо засече центриране в наказателното поле и попадна в прегръдките на своите съотборници. Срещата завърши с изгонването на Адалберто Караския, а до края не падна нов гол и мачът приключи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заседание на Народното събрание
Заседание на Народното събрание
Антикорупционната комисия се използва от ГЕРБ и ДПС като политическа бухалка, каза Лена Бориславова
Антикорупционната комисия се използва от ГЕРБ и ДПС като политическа бухалка, каза Лена Бориславова