НОВИНИ

Пъстра празнична програма на БНТ за всеки вкус

bnt avatar logo
от БНТ
10:00, 22.12.2020
Чете се за: 02:42 мин.
Още
Слушай новината

Богата и различна програма за Коледа ни очаква в ефира на БНТ. Много жанрове за много интереси. Една цветна, пъстра палитра.

В студиото на "Денят започва" по-подробно за празничната програма говориха програмният директор Ивайло Огнянов и продуцентът и водещ на "Иде нашенската музика" Даниел Спасов.

На 24 декември вечерта пет минути преди 17.00 ч. започваме на живо от Храм-паметника "Александър Невски" с празничното богослужение за Бъдни вечер. След това в 20.30 ч. рождественски благослов на негово Светейшество патриарх Неофит.

"След това има пъстра палитра от весели програми. Преди всичко коледно-новогодишните празници са семейни празници, а това води и до весели празници. БНТ освен да информира и образова, трябва и да забавлява. За първи път в България ще се излъчи премиерата на игралния филм от големия екран "Микеланджело", след това ще има хубав концерт с Андреа Бочели", разказа Огнянов.

Празничната програмата ще продължи и на 25 декември с празничното богослужение и литургия.

"Заснехме музикална програма, изцяло посветена на химните на православието. Такова нещо не се беше снимало и продуцирало в БНТ от доста години", коментира програмният директор.

БНТ с три шоупрограми за празниците и цяло съзвездие от любими артисти

За първи път песнопенията са с вграден автентичен превод на съвременен български език.

БНТ е домакин и на "Българската Коледа", която тази година ще се случи по по-различен начин. Тя ще бъде на запис и ще бъде излъчена от 20.00 ч. на 25 декември.

Богата и интересна филмова програма и различни концерти ни очакват през следващата седмица. На 31 декември 2020 г. от 20.30 ч. по БНТ 1 ще започне "Новогодишна щръклица“.

"Всеки разбира пощръкляването по свой начин. Това е времето на преход от старата към новата година, от лошите тъмни сили към доброто. Посланието е да излезем от състоянието на делничност и да преминем в състоянието на празничност", заяви Даниел Спасов.

Главен пътеводител в "пощръкляването" е Татяна Лолова, заедно с Любо Нейков, Виктор Калев, Мая Бежанска.

Вижте още във видеото.

Гледайте още от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Финалът за "Купата на Лигата" в Англия бе отложен за април
Финалът за "Купата на Лигата" в Англия бе отложен за април
Маркъс Тюрам беше наказан за 6 мача заради наплюването
Маркъс Тюрам беше наказан за 6 мача заради наплюването