НОВИНИ

Пепе е с COVID-19, пропуска полуфиналния плейоф за класиране на Мондиала срещу Турция

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:22, 22.03.2022
Чете се за: 01:30 мин.
Спорт
пепе covid пропуска полуфиналния плейоф класиране мондиала турция
Слушай новината

Един от най-опитните футболисти в националния отбор на Португалия Пепе ще пропусне предстоящия полуфинален плейоф за класиране на Световното първенство в Катар, тъй като е дал положителна проба за COVID-19.

Новината бе съобщена от Португалската футболна федерация, която също така оповести, че на мястото на Пепе към отбора ще се присъедини футболистът на Лил Тиаго Джало.

39-годишният Пепе е един от стълбовете в защитата на "мореплавателите" и вече близо 15 години неизменно защитава цветовете на Португалия, макар самият той да е роден в Бразилия.

Освен на бранителя на Порто Фернандо Сантош няма да може да разчита и на другия основен защитник в своята селекция, а именно Рубен Диаш, който лекува контузия.

Португалците посрещат Турция този четвъртък (24 март) в полуфинален двубой от плейофите за класиране на Световното първенство в Катар 2022. Сблъсъкът е с начален час 21.35 и ще може да го проследите на живо в ефира на БНТ 3.

Победителят в тази среща ще се класира за финалния плейоф, където в директна битка за място на Мондиала ще играе срещу Италия или Северна Македония.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Музикант в защита на Киев: Историята на Тарас Компаниченко
Музикант в защита на Киев: Историята на Тарас Компаниченко
Задържаха златни изделия за над 700 000 евро в лек автомобил на Дунав мост 2
Задържаха златни изделия за над 700 000 евро в лек автомобил на Дунав мост 2