НОВИНИ

Пет държави избраха България, за да презапишат изпълненията си за "Евровизия 2021"

Артистите на Малта, Кипър, Гърция, Молдова и България заснеха в София важни видео изпълнения, които гарантират провеждането на конкурса

Милена Кирова
от Милена Кирова
11:43, 25.03.2021
Чете се за: 03:32 мин.
Още
пет държави избраха българия презапишат изпълненията евровизия 2021
Слушай новината

Националните телевизии на Малта, Гърция, Кипър и Молдова избраха България, за да запишат “Live-On-Tape” изпълнения на своите артисти за "Евровизия 2021". Тези представяния на песните ще гарантират провеждането на конкурса, дори и при невъзможност на някой от артистите да пътува до Ротердам.

В продължение на три дни столицата ни се превърна в музикален център на Европа и прие делегациите на участващите държави в надпреварата.

Артистите от България, Малта, Гърция, Кипър и Молдова записаха своите изпълнения при изключително строг контрол от страна на Европейския съюз за радио и телевизия. Снимките на петте държави у нас превърнаха България в най-популярната дестинация за заснемана на ключовите за Евровизия 2021 “Live-On-Tape” изпълнения. Те бяха реализирани в едно от най-модерните студиа на Балканите - Ten Dots в София.

Геновева Христова, продуцент на българското участие на "Евровизия" 2021 от страна на Ligna Group, сподели:

“Евровизия" е най-мащабният музикален проект в света, който обединява всяка година над 40 държави. Това е уникална възможност за всички в креативния сектор в Европа. Горда съм, че едни от фаворитите в надпреварата тази година се довериха на нашите телевизионни и кино професионалисти, които заснеха техните резервни изпълнения за "Евровизия 2021". За пореден път доказваме, че България има потенциал да се превърне в център на креативния сектор в Европа. Благодарна съм на нашите партньори от Ten Dots Virtual Production Studio и невероятния екип на Марвин Дитман за съвместната работа, защото без тях това нямаше да бъде възможно“.

Българският представител на "Евровизия 2021" беше домакин на Дестини от Малта, Стефания от Гърция, Наталия от Молдова и Елена от Кипър, които успяха да видят едни от най-красивите места на София.

Виктория разказа за срещата с останалите участници на "Евровизия":

“Много се радвам, че имах възможност да се срещна с всички, макар и за кратко. Заедно с Дестини от Малта, Стефания от Гърция и Наталия от Молдова получихме втори шанс да участваме на "Евровизия" след отмяната на конкурса през 2020 година. Специален гост ни беше и талантливата Елена, която ще представи Кипър. Радвам се, че след дълго чакане успяхме най-накрая да се срещнем на живо. Смятам, че всяка една от нас израсна и тази година е още по-готова да се качи на сцената в Ротердам. Силно се надявам след "Евровизия 2021" всички да се върнат отново в България".

Българското участие в песенния конкурс се реализира като публично-частно партньорство между БНТ и Ligna Group.

"Евровизия 2021" ще се проведе в Ротердам на 18, 20 и 22 май. Зрителите в България могат да гледат шоуто пряко по БНТ 1 от 22.00 ч.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1724 избирателни секции са в опасност. Какво означава това?
1724 избирателни секции са в опасност. Какво означава това?
Убийството в Стара Загора - заради неуредени финансови отношения
Убийството в Стара Загора - заради неуредени финансови отношения