НОВИНИ

Петър Стоянов: Нито аз съм се предлагал, нито някой ми е предлагал да бъда издигнат за президент

bnt avatar logo
от БНТ
18:47, 13.09.2021
6800
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Президентът Петър Стоянов (1997-2002 г.) отговори на появилите се информации, че той е едно от обсъжданите имена за кандидат-президент на ГЕРБ-СДС.

Ето позицията на Стоянов:

"Уважаеми госпожи и господа,

От вчера в медиите и социалните мрежи се изказват мнения за и против евентуалната ми кандидатура за президент – дебат, за който не съм давал никакъв повод.

Искам да е ясно: нито аз съм се предлагал, нито някой ми е предлагал официално да бъда издигнат за президент.

Моята евентуална кандидатура би имала смисъл, само ако обедини всички десномислещи и проевропейски настроени избиратели в България. Но, за съжаление, те са фатално разделени. Този факт обезсмисля всякакви разговори за моето участие в президентските избори.

Винаги съм участвал в честни и открити политически състезания. Моят президентски мандат беше предшестван от над 12-месечна публична кампания, истинска борба за идеите на демокрацията. Така, честно и открито, спечелих гласовете на 2 502 517 български граждани. Това е моят начин.

Благодаря на хората, с които бяхме заедно през последните 30 години и които до последно настояваха да ме подкрепят с имената и авторитета си в кандидат-президентската кампания.

Пожелавам на бъдещия президент на България да продължи евроатлантическата политика и ангажименти на страната ни, както и усилията за обединено и проспериращо общество.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Париж се събуди различен - Триумфалната арка вече е опакована
Париж се събуди различен - Триумфалната арка вече е опакована
Жозе Моуриньо записа своя мач №1000 преди битката с ЦСКА
Жозе Моуриньо записа своя мач №1000 преди битката с ЦСКА