НОВИНИ

ГЕРБ обсъжда името на Петър Стоянов като кандидат-президент (ОБЗОР)

bnt avatar logo
от Татяна Йорданова
19:32, 12.09.2021
5306
Чете се за: 03:17 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

ГЕРБ скоро ще обяви кандидата си за президент, съобщи лидерът на партията Бойко Борисов по време на посещение на Перперикон и добави, че според него е добре да има общ десен кандидат.

Относно предстоящите избори 2 в 1 Татяна Дончева пък коментира, че коалициите и политическите обединения се уговарят наново - всеки път, преди всеки нов избор.

В предаването "Говори сега" пред Мая Костадинова Дончева коментира и скандала с обвиненията от "Има такъв народ", че се опитала да им разцепи партията.

Името на Петър Стоянов се обсъжда като възможна кандидатура за президент от страна на ГЕРБ. Това заяви днес Тома Биков. Решението обаче още не е взето окончателно. Днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че продължават да се водят разговори с коалиционните им партньори, за да се вземе решение кой да е кандидатът им за президент. Борисов добави още, че е "груба грешка" при тази коалиция в парламента да се стига до нови избори.

Борисов каза, че би поел поста министър-председател, ако партията му спечели предстоящите избори.

"Знам само, че по-подготвен няма, това го знам. И не случайно, не случайно е тази ярост срещу мен и ГЕРБ, защото всеки ден те показват, че не могат", заяви Борисов.

На изборите ГЕРБ ще е в коалиция със СДС. Борисов не изключи възможността кандидатът за вицепрезидент да е на коалиционния партньор.

"Водим разговори и с други демократични формации и имаме ли общ кандидат ще е най-добре. Хубаво би било да има една обща президентска кандидатура на демократичната общност срещу диктатурата на Радев, най-добре и тя при всички случаи ще е успешна", каза Бойко Борисов.

Борисов каза още, че 135-те милиона, които ще бъдат похарчени на изборите, заедно с тези за предишните, са грешно похарчени пари. С тях биха могли да се реализират например проектите за обходни пътища на Хасково, Кърджали и Пловдив.

Около другия много коментиран през последната седмица сюжет - пред БНТ Татяна Дончева определи обвиненията за опит за подкуп за "500К", които дойдоха от "Има такъв народ", като "сплетни".

Най-вероятно утре ще стане ясно кога президентът Румен Радев ще разпусне Народното събрание и дали преди да го направи все пак ще може да се проведе последното заседание, в което депутатите да решат окончателно какви промени ще има в правосъдната ни система.

По темата работиха: Татяна Йорданова, Цанка Семерджиева,

оператор: Хари Костов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Симеон Сакскобургготски: Нормално е след изборите през ноември да се състави правителство
Симеон Сакскобургготски: Нормално е след изборите през ноември да се състави правителство
Ивайло Мирчев: Нашата цел е да бъдем първа политическа сила
Ивайло Мирчев: Нашата цел е да бъдем първа политическа сила