НОВИНИ

Петима български представители ще боксират за златен медал на Купа "Странджа"

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:51, 25.02.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
петима български представители боксират титла купа странджа
Слушай новината

Петима български боксьори се класираха за финалите в отделните категории на 73-ото издание на международния боксов турнир Купа "Странджа".

В категория до 54 кг Ясен Радев се справи в полуфиналите с Тамир Галанов от Сърбия с 4:1 съдийски гласа и ще боксира за титлата срещу казахстанеца Махмуд Сабирхин, който за съжаление елиминира трикратния шампион в надпреварата Даниел Асенов и по този начин осуети плановете за изцяло български финал в категорията.

При 57-килограмовите натурализираният кубинец Хавиер Ибаниес надигра по категоричен начин руснака Овик Оганисян с 5:0 съдийски гласа и в битката за титлата ще се изправи срещу Абдумалик Калоков от Узбекистан.

Младият Радослав Росенов пък продължава да мечтае за триумф още при дебютното си участие при мъжете, след като в полуфиналите на категория до 60 кг се справи с италианеца Джанлука Русо и между него и титлата вече остава само едно препятствие - германецът Мурат Йълдъръм.

Последните двама български финалисти са Кристиян Николов в категория до 80 кг и Радослав Панталеев при 92-килограмовите.

За съжаление в категория до 75 кг младият Уилям Чолов беше спрян на крачка от финала от руснака Павел Сосулин след спорно съдийско решение, а другият българин в категорията Рами Киуан не успя да излезе за своя полуфинал срещу Олександър Хижняк от Украйна.

С бронзови медали от Купа "Странджа" останаха още Кристиян Димитров (86 кг) и натурализираният кубинец Йордан Морехон (+92 кг).

По-рано днес пък Станимира Петрова и Станислава Каменова също се класираха за финалите в своите категории в женския турнир.

Снимка: БФ Бокс

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България затваря въздушното си пространство за всички руски самолети
България затваря въздушното си пространство за всички руски самолети
Президентът Радев: Не е обсъждана военна помощ за Украйна
Президентът Радев: Не е обсъждана военна помощ за Украйна