НОВИНИ

По-малко са клиентите на пазарите преди празниците

bnt avatar logo
от БНТ
12:35, 20.12.2020
Чете се за: 00:53 мин.
Бизнес
Слушай новината

По-малко клиенти и търсене на продукти за Бъдни вечер и Коледа, отчитат търговци от Благоевград. Дни преди светлия християнски празник, няма увеличение на цените на плодовете и зеленчуците, които се предлагат на кооперативния пазар в града.

Хората предпочитат да пазаруват в големите вериги, където могат да купят всичко необходимо наведнъж, показват наблюденията на търговците на пазара в Благоевград.

"Еми ето виждате, колежката е на празна маса, няма клиенти, при мен няма клиенти, при него няма клиенти", коментира търговец.

Тиква, ябълки и орехи са сред най-търсените продукти за Коледната трапеза. Цените не са се променили особено от миналата година. Тиквата се предлага както цяла, така и настъргана.

"Те са на лев, лев и 20 върви ябълката, тиквата си върви 70-80ст.", допълни друг търговец.

"Няма никакво повишение на стоките тука на пазара. В момента се намираме в затруднено положение. Трябва все пак и ние да сме човечни с всички останали, да има разбиране, да си направят за празниците, това, което трябва", коментира търговка.

Цената на ореховите ядки върви от 8 до 20 лв. за килограм.

"От два, два килограма и половина, три се получава 1 килограм ядка, всеки който продава ядката, си определя цената в зависимост от това, което се получава и в зависимост от това на каква цена ги е купил", обясни търговец.

Купувачите, които все пак са избрали пазара, смятат, че качеството на стоката тук е по-добро в сравнение с тoва в големите търговски обекти.

Повече купувачи на пазара в Благоевград търговци и производители очакват в сряда -деня преди Бъдни вечер.

Репортер: Владислава Миланова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Балкан нанесе първа загуба на Левски Лукойл в НБЛ
Балкан нанесе първа загуба на Левски Лукойл в НБЛ
Обертан се завръща в Левски
Обертан се завръща в Левски