НОВИНИ

По-ниски температури през уикенда

bnt avatar logo
от БНТ
20:25, 20.11.2020
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Потвърждават се прогнозите за съществено понижение на температурите през почивните дни, а в събота се очакват и превалявания, като освен дъжд, ще има и райони със сняг, вече не само в планините.

През нощта облачността в цялата страна ще се увеличи и утре ще бъде облачно, с минимални температури между минус 1° и 4°, на морския бряг - около 5° и максимални - в интервала от 2° до 10°, в София - едва около 3°. Ще има и валежи, предимно слаби и предимно от дъжд. В Предбалкана и високите полета преваляванията ще са от слаб сняг. Ще бъде и ветровито, с умерен северен вятър.

Облачно ще е и в планините. Сняг ще вали главно в западната половина на Стара планина, и там ще се образува тънка снежна покривка. Максималните температури по най-високите върхове ще са около минус 6 градуса, а в планинските ни курорти - от минус 5° на Алеко до около 2 градуса в Банско и Добринище. Ще духа слаб до умерен северен вятър, по най-високите части на масивите в Югозападна България - все още от югозапад.

Облачно ще бъде и в много райони от Балканите. Сняг ще вали на места в Сърбия и в Северна Македония, а дъжд - в югоизточните райони от полуострова.

В по-голямата част от Европа утре ще преобладава слънчево време.
Облачно, с валежи от дъжд и сняг ще в северните части от континента. Проливни валежи от дъжд се очакват в южните райони от Апенините.

У нас в неделя облачността бързо ще намалее и сутринта ще бъде студено с минимални температури между минус 4° и 1°. В понеделник облачността, временно ще се увеличи, но във вторник отново ще намалее. Очаква се и затопляне. В сряда в равнинните части от страната ще е мъгливо, но ще има и много райони със слънчеви часове, повече в планините.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Майките от "Системата ни убива" с акция заради Закона за личната помощ
Майките от "Системата ни убива" с акция заради Закона за личната помощ
Задържаха мъж, нападнал с нож куче в столицата
Задържаха мъж, нападнал с нож куче в столицата