НОВИНИ

По-студено от обичайното за началото на март и утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:17, 06.03.2021
Чете се за: 02:37 мин.
Времето
Слушай новината

Оправдаха се очакванията за рязко и съществено застудяване днес - температурите се понижиха с повече от 10 градуса - от 22 градуса в Пазарджик вчера, днес беше 11, а в Разград - едва 3 градуса.

С около 10 градуса паднаха и температурите и на морския бряг, а в Софийското поле, сутринта когато преваляваше сняг, беше около нулата. Сняг валя и в североизточните райони, и то в комбинация с вятър с пориви до 72 км/ч.

Северозападният вятър, който подсилваше усещането за студ днес, в близките часове, до полунощ ще стихне, а преваляванията почти навсякъде ще спрат. Минималните температури утре ще са между минус 4° и 2°.

През деня над Западна и Централна България ще е слънчево, докато над източните райони ще има повече облаци. Ще е почти тихо, с температури следобед между 6° и 9°, в крайните югозападни райони - около 11°.

И в планините облачността ще се разкъса и намалее, в масивите от Западна България до слънчево. Ще духа умерен югозападен, по високите и открити части

и силен северозападен вятър. Температурите в курортите ще са от около нулата в Боровец и Пампорово, до 6 градуса в Банско, на Алеко ще е минус 4 градуса.

Не само у нас, но и в останалата част от Балканите температурите ще останат по-ниски от обичайните за началото на март. Облачно, преди обяд със слаби превалявания ще е в най-южните райони на полуострова.

Валежи ще има и по Западното Средиземноморие и Южна Франция. В останалата част от Западна и почти цяла Централна Европа ще е слънчево. Значителна облачност ще има над северните ширини от континента, на места с превалявания от сняг.

А нас ни очаква краткотрайно повишение на температурите в началото на следващата седмица, но във вторник и сряда отново ще прониква по-студен въздух, като повече ще се понижат температурите в Северна България. Ще има и превалявания.

Във вторник дъждът в крайните западни райони, към вечерта ще преминава в сняг.

В сряда ще превали и в останалата част от страната, в Северна България и по високите полета на Западна ще има и дъжд, и сняг. В четвъртък валежите ще спрат, вятърът ще се ориентира от югозапад и ще започне затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Американският Сенат гласува трети пакет помощи за справяне с последиците от COVID-19
Американският Сенат гласува трети пакет помощи за справяне с последиците от COVID-19
Как се съхраняват урните за гласуване между различните вотове?
Как се съхраняват урните за гласуване между различните вотове?