НОВИНИ

Почти без валежи днес, в края на седмицата настъпва застудяване

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 19.11.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Времето

Максималните температури днес ще са между 9° и 14°.

Облачността над Северна България ще остане предимно значителна, но ще бъде почти без валежи. По-съществени разкъсвания и намаления на облачността ще има над Южна България, на места и до предимно слънчево време.

По Черноморието ще остане облачно, но само в крайните южни райони има повишена вероятност за слаби валежи. Ще продължи да духа слаб, в източните райони умерен североизточен вятър.

В близките часове ще продължи да превалява все още главно в Родопите, предимно сняг. До около обяд преваляванията навсякъде в планините ще спират, а облачността в масивите от Югозападна България ще започне да се разкъсва и намалява, на места и до предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

В петък над Югозападна България облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно слънчево. Над северните и източните райони от страната ще остане предимно облачно и там не са изключени и изолирани слаби валежи от дъжд. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните - между 7° и 12°.

В събота от север ще прониква студен въздух и дневните температури ще се понижат с още градус-два. Ще преобладава облачно време. Възможно е на отделни места да превали слаб дъжд, в Предбалкана и високите полета - слаб сняг.

В неделя облачността бързо ще намалее до предимно слънчево време. Сутринта ще е студено. В почти цялата страна минималните температури ще са отрицателни, а дневните ще останат под 10°.

Новата седмица ще започне с предимно слънчево време и временно затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тристранният съвет ще обсъди размера на минималната заплата от догодина
Тристранният съвет ще обсъди размера на минималната заплата от догодина
3938 нови случаи на COVID-19 за денонощието
3938 нови случаи на COVID-19 за денонощието