НОВИНИ

Без промяна ще останат температурите утре

bnt avatar logo
от БНТ
20:46, 18.11.2020
Чете се за: 00:56 мин.
Времето

Застудяване ни очаква в близките дни, като по-съществено ще бъде понижението на минималните температурите и в неделя и понеделник в почти цялата страна в сутрешните часове ще бъде под нулата.

Утре температурите ще се задържат все още без съществена промяна - минималните в повечето райони ще бъдат между 4° и 9°, в София - около 6°, максималните - между 7° и 12°.

За разлика от днес, превалявания се очакват главно в югоизточните райони от страната, а в южната половина ще има и слънчеви часове. По-ветровито, с умерен североизточен вятър, ще бъде в Източна България, включително и по Черноморието.

В планините облачността ще се разкъса и намалее, в много райони до слънчево време, но очакванията са в Родопите почти през целия ден да продължи да превалява слаб сняг.

Ще духа умерен вятър, с посока от север-североизток. Максималните температури в планинските курорти - от минус 1° на Алеко до около 2°-3° в Пампорово и Боровец.

И за разлика от нашата страна, в южната ни съседка Гърция ще вали и утре. За пореден ден там има и райони с предупреждение за силен вятър и проливни валежи, придружени на места от гръмотевици. В западните части от Балканите е обявен код жълто за опасно намалена видимост.

След сутрешните мъгли, в тези райони от полуострова ще преобладава слънчево време. С повече облаци, ще бъде в североизточните части от Балканите, където ще започне и застудяване.

Съществено понижение на температурите се очаква на Британските острови и във Франция. Сняг ще продължи да вали и утре в Европейска Русия. Слънчево и по-топло от обичайното за сезона ще бъде в Испания.

У нас, в петък в Югозападна България ще преобладава слънчево време, но в останалата част от страната ще остане предимно облачно. В събота ще преобладава облачно време, а на отделни места не са изключени и слаби превалявания. В неделя и понеделник ще бъде по-студено, но слънчево!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сачева: Семейства с деца до 14 години, обучаващи се дистанционно, ще получат целева помощ
Сачева: Семейства с деца до 14 години, обучаващи се дистанционно, ще получат целева помощ
Проф. Ангелов: Медицинските лица са рицарите на нашето време
Проф. Ангелов: Медицинските лица са рицарите на нашето време