НОВИНИ

Под знака на благодарност към Байдън премина конвенцията на демократите в Чикаго

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
06:55, 20.08.2024
Чете се за: 02:37 мин.
По света
Слушай новината

С бурни и продължителни аплодисменти и с викове "Благодаря, Джо", започна речта на президента Джо Байдън на Националната конвенция на демократите в Чикаго. А той отвърна с "Америка, обичам Ви".

снимка: БТА

По-рано, изненадващо, се появи и вицепрезидентът Камала Харис, която е и настоящият кандидат на демократите за Белия дом. Тя трябваше да говори в четвъртък, но излезе на сцената, за да благодари на президента Байдън. В първата вечер на Конвенцията реч произнесе и бившият държавен секретар на САЩ и кандидат за президент Хилари Клинтън. Тя също благодари на Джо Байдън и заяви, че Камала Харис носи надежда и изрази увереност, че тя ще победи на изборите през ноември.

"Има много енергия в тази зала, както и в цялата страна. Нещо се случва в Америка и вие можете да го усетите. Нещо, за което работихме и мечтаехме дълго време. Но нека първо да поздравим президента Байдън. Той беше защитник на демокрацията у нас и в чужбина. Той върна достойнството, порядъчността и компетентността в Белия дом. Камала носи надеждите на всяко дете, което e защитила, на всяко семейство, на което е помогнала, на всяка общност, за която е работила. Така че, като президент винаги ще ни пази и ще се бори за нас", заяви Хилари Клинтън.

"Това ще бъде една прекрасна седмица. И искам да започна с приветствие към нашия невероятен президент Джо Байдън. Джо, благодаря ти за твоето историческо лидерство, за живота ти в служба на нашата нация и за всичко, което ще продължиш да правиш. Ние ти бъдем вечно благодарни. Благодаря ти, Джо. ... И през ноември заедно, в един глас, ще заявим, че продължаваме напред с оптимизъм, надежда и вяра. И водени от любовта към страната ни, със знанието, че това, което ни обединява, е много повече от това, което ни разделя, нека се борим за идеалите, които са ни скъпи, нека винаги помним, че когато се борим - побеждаваме", каза Камала Харис, вицепрезидент.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обучения за работа с BG-Alert започват от днес
Обучения за работа с BG-Alert започват от днес