НОВИНИ

Подписка в три пазарджишки села заради често спиране на тока

bnt avatar logo
от БНТ
17:08, 02.07.2021
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Проблеми с електрозахранването принудиха жителите на три пазарджишки села да инициират подписка срещу доставчика на електрическа енергия. Повече от 500 човека вече са изразили недоволството си в подписката.

Заради чести токови удари и спиране на електричеството жителите на пазарджишките села Дебръщица, Паталеница и Црънча търпят неудобства вече месеци наред.

За минути светне и изгасне. Много често гасне и много народ се оплаква телевизор изгорял, компютри изгорели, ей такива работи и други уреди разни. Такива домашни, казва Димчо Янакиев, жител на Дебръщица.

По време на работния процес спира токът, това ми нарушава работната дейност и хората не са доволни, както и ние се притесняваме, спира компютърът. Трудно се оправя и така бавим клиентите, казва Антоанета Дамянова, жител на Паталеница.

Често гасне. По няколко пъти на ден се случва. Аз работя в детската градина. Там го има същия проблем, често прекъсва токът, прекъсва ни образователния процес и работата ни с деца и не е приятно на никой, казва Марияна Василева, жител на Дебръщица.

Проблемите с електричеството принуждават кмета на Дебръщица да инициира подписка сред жителите на трите села.

Проблем с електрозахранването в Дебръщица има от дълго време, но напоследък тези токови удари прекалено зачестиха. В оня ден лично аз преброих 7 пъти гасна токът, което значи смърт за компютри, липса на интернет, липса на кабелна телевизия за хората. Някои хора се оплакаха вече, от моите жители, както и жителите на Црънча и Паталеница, за изгорели електроуреди в къщи, казва Латинка Вълчева, кмет на Дебръщица.

За проблема потърсихме и позицията на електроразпределителното дружество. От там ни отговориха: "Изключванията са поради гръмотевичните бури през последните дни". Потвърдиха, че има подадена една жалба за нанесени щети по уреди, която вече се проверява, съставен е и протокол.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екокатастрофа заплашва Атанасовското езеро
Екокатастрофа заплашва Атанасовското езеро
Рубльов и Хачанов с победи в третия кръг на Уимбълдън
Рубльов и Хачанов с победи в третия кръг на Уимбълдън