НОВИНИ

Пореден фалстарт на делото срещу братя Бобокови

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:12, 09.12.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Делото срещу братя Бобокови отново беше отложено. Специализираният наказателен съд върна делото на прокуратурата заради процесуални грешки, ограничаващи правата на подсъдимите.

На днешното заседание гаранцията на Атанас Бобоков беше намалена отново - от 1 милион на 800 000 лева.

"Пълно с едни големи дупки е обвинението. Доказателства няма - има пак обосновани предположения, но те са като съчинения по картинка. Само че даже и картинката я няма. Има само едно обвинение, че сме били част от престъпна група. Ама кой закон е нарушен? Ние сме предприятие, което работи чисто и в данъчната сфера, и във вноса и износа на опасни отпадъци, защото от това ни зависи бизнеса. Ние не можем да направим грешка", заяви Атанас Бобоков.

Отпадна и забраната на бившия заместник-министър на околната среда и водите Красимир Живков да напуска страната. По така нареченото "дело за боклука" разследващите твърдят, че Бобокови са се възползвали от схема за незаконно закопаване на опасни отпадъци чрез фиктивни дружества.

За ръководители на организираната престъпна група са посочени Атанас Бобоков и Красимир Живков. Бобоков има обвинение и за неплатени данъци.

От прокуратурата твърдят, че в рамките на разследването са локализирани землища около София, Червен бряг, Плевен и Лом със закопани близо 17 000 тона отпадъци - повече от половината опасни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съставът на МС: Кои ще са министрите в новия кабинет?
Съставът на МС: Кои ще са министрите в новия кабинет?
КПКОНПИ в здравното министерство: Има ли нарушения при закупуването на щадящите тестове за ученици?
КПКОНПИ в здравното министерство: Има ли нарушения при закупуването на щадящите тестове за ученици?