Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Стойчо Кацаров: Проверката на КПКОНПИ ще спомогне за изчистването на името ми

bnt avatar logo
от БНТ
19:28, 09.12.2021
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Здравният министър Стойчо Кацаров коментира в "Още от деня" проверката на КПКОНПИ в Министерството на здравеопазването относно процедурата за закупуване на бързи антигенни тестове на ученици.

„Проведохме няколко процедури за закупуване на бързи антигенни тестове. Те се случиха по прозрачен начин. Даже поканихме медиите да присъстват на отварянето на офертите. Документите, свързани с процедурите, са публикувани на сайта на Министерството на здравеопазването, протоколите на заседанията, класирането и самите договори, които са сключени с фирмите“, каза той.

Кацаров обясни, че Министерският съвет е предоставил на здравното министерство пари за закупуване на 1,5 млн. бързи теста за учениците, а благодарение на постигнатите изключителни ниски цени по време на процедурите, са закупени три пъти повече тестове – 4,7 милиона.

"Радвам се, че комисията на Сотир Цацаров ще провери търга, защото по този начин ще спомогне за изчистването на името ми от клеветническите твърдения", заяви Кацаров.

Допълни, че с голямо удоволствие ще даде обяснение пред КПКОНПИ, за да изясни колко честно и коректно е постъпила здравната администрация.

Протест пред болница "Лозенец" заради решението за сливане с Педиатрията

По повод плановете на здравното министерство да слее лечебното заведение с Детската болница, Кацаров заяви, че вчера е подписал протоколно решение за сливане на болниците.

"Това, което трябва да видят всички, е, че властта се отказва от своята привилегия да има правителствена болница, а отваря вратите на болните деца", каза Кацаров.

Допълни, че ще се построи изцяло нов корпус на терена, който се намира в сърцевината на Южния парк, за да имаме една истинска Национална детска болница.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
София излезе от тъмночервената зона по разпространение на COVID-19
София излезе от тъмночервената зона по разпространение на COVID-19
Левски изплати 150 000 евро на Петър Хубчев
Левски изплати 150 000 евро на Петър Хубчев