НОВИНИ

Пороен дъжд и преляла река наводниха Берковица

bnt avatar logo
от БНТ
22:11, 01.06.2023 (обновена)
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Частично бедствено положение в Берковица. Заради обилните валежи, река Раковска излезе от коритото си и наводни улици и къщи в квартал "Раковица". Има разрушена инфраструктура.

За БНТ кметът на града Димитранка Каменова съобщи, че в късните часове ситуацията се е нормализирала. Бедстващи хора няма, но са залети над 20 къщи. Три екипа на Гражданска защита продължават работа и в момента. Пътищата вече са проходими, но от утре предстои много работа по почистването им.

Снимки: Община Берковица

От 15:30 до около 16:15 часа следобед в района се е излял дъжд от 25 л/кв.м, което, според специалистите от НИМХ е опасно явление, поясни кметът. Областният управител на Монтана, гражданската защита, полицията и пожарната веднага са се отзовали.

Димитринка Каменова каза, че през изминалата година два пъти е обявявана обществена поръчка за почистването на река Раковица, но нито една фирма не се е явила.

"Като граждани сме доста недобросъвестни и трябва да се обърнем към населението, което живее в този квартал и заради това, че изхвърляме навсякъде, където решим, изпаднахме в тази ситуация", коментира кметът.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обрат: Бензема намекна, че ще остане в Реал Мадрид
Обрат: Бензема намекна, че ще остане в Реал Мадрид
Треньорът на шампиона Балкан: Чувствам се като в приказка
Треньорът на шампиона Балкан: Чувствам се като в приказка