НОВИНИ

В МВР проверяват дали техен служител е саботирал издирването на Пепи Еврото

Снимка: Десислава Кулелиева
bnt avatar logo
от БНТ
21:49, 01.06.2023
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

МВР проверява дали служител от вътрешните работи е саботирал търсенето на Петьо Петров - Пепи Еврото. Това съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев.

Той уточни, че прокуратурата е възложила издирването му, като престъплението, за което се търси, касае принуда.

"Аз нямам съмнение, но доколкото се изнесоха данни по този въпрос, съм длъжен да ги проверя. Възложил съм такава проверка, ще информирам за резултатите от нея. Има стандартна процедура и правим всичко необходимо, за да бъде издирен. Ако е имало някакъв саботаж, той е бил назад във времето, но в момента няма никакъв саботаж. Всички сили и средства, които се ползват, за да бъде издирено едно лице, се ползват и в момента", заяви Демерджиев.

Вчера стана ясно, че Петьо Петров - Еврото е обявен за общодържавно издирване, след проведена акция на Софийската районна прокуратура и ГДБОП.

Петьо Петров, бивш директор на столичното следствие, е сочен за основно лице в аферата "Осемте джуджета", осветлила зависимости в съдебната система. Вчера, в интервю пред Антикорупционния фонд, бившата съпруга на Петров Любена Павлова предположи, че именно той е автор на заплашителното писмо срещу главния прокурор Иван Гешев.

Освен това тя коментира, че неколкократно е виждала Петров да предлага услуги по конкретни дела срещу пари, имоти, коли, съдействие за кариерно израстване или обещания, че срещу определени хора няма да бъдат пускани компромати.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светият синод с благотворителна кампания по случай Деня на детето
Светият синод с благотворителна кампания по случай Деня на детето
Александър Митрович пропуска гостуването на България за Евро 2024
Александър Митрович пропуска гостуването на България за Евро 2024