НОВИНИ

Последните двама 1/4-финалисти в Шампионската лига стават ясни тази вечер

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:31, 16.03.2022
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
новият вариант covid засяга шампионската лига
Слушай новината

Тази вечер предстои да бъде сложена точка на 1/8-финалите в УЕФА Шампионска лига, а още два отбора да намерят място сред най-добрите осем в турнира.

Актуалният носител на трофея Челси гостува в Лил, след като спечели комфортно първия двубой с 2:0.

По-сериозните притеснения за лондончани обаче са свързани с бъдещето на клуба и най-вече с ограничения бюджет за пътувания, с който той разполага.

Ако бъде отстранен Лил, има вероятност при следващата си визита в турнира на играчите на Томас Тухел да им се наложи да пътуват с влак или автобус, тъй като в момента разполагат с "едва" 20 хил. паунда за разход при гостуванията. Самият Тухел обаче остава оптимист за бъдещето на Челси, като дори се пошегува на една от последните си пресконференции, че лично той е готов да закара част от играчите с бус, ако се наложи.

Немският специалист допълни още, че очаква тежък реванш срещу "песовете", макар лондончани да разполагат с наглед солиден аванс след първия мач.

От друга страна пък френския шампион няма какво да губи и със сигурност ще излезе мотивиран пред своите привърженици в опит да се класира за първи път в историята си за 1/4-финалите в Шампионската лига.

В другия 1/8-финален реванш тази вечер Ювентус посреща Виляреал в Торино след 1:1 в първия двубой.

След кошмарния старт на сезона в последно време Масимилиано Алгери стабилизира "бианконерите" и предвид по-големия им опит в турнира са считани донякъде за лек фаворит в този сблъсък.

Носителят на трофея в Лига Европа обаче показа в първия двубой, че има сили да се бори със "Старата госпожа", а и "Жълтата подводница" отдавна се е доказал като турнирен боец и най-лекото му подценяване би могло да струва много скъпо на който и да е отбор.

Все пак феновете на Юве ще се надяват отново тяхното ново попълнение Душан Влахович да продължи с отличните си изяви в Торино и да отбележи за втори пореден мач във вратата на испанския клуб, както го стори на "Естадио де ла Серамика" в първия мач.

От друга страна Унай Емери има доста проблеми с контузии на основни футболисти, но въпреки това испанският специалист е уверен, че може да изведе Виляреал до първи 1/4-финал в турнира от сезон 2008/09 насам.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Свещеници от Силистра посетиха Украйна, за да доставят хуманитарна помощ
Свещеници от Силистра посетиха Украйна, за да доставят хуманитарна помощ
Страшното лице на войната в Украйна (Снимки)
Страшното лице на войната в Украйна (Снимки)