НОВИНИ

Посолството на Сирия у нас приема дарения за пострадалите от земетресението

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
12:52, 10.02.2023
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Сирийската общност у нас събира зимни дрехи, одеяла, палатки, лекарства, с надеждата при първа възможност те да бъдат изпратени към бедстващите им съграждани. Даренията се събират в сирийското посолство в София.

Сирийската общност у нас събира материални дарения за пострадалите от земетресението

Дарения се приемат през целия ден - както материални, така и финансови. Всеки, който иска да помогне, може да отиде на място, а съвсем скоро на сайта на посолството ще бъде публикувана и банкова сметка.

"Храна, лекарства, медицинска апаратура, линейки. Всичко ще е от помощ. Хората там наистина са в нужда, бедствието е огромно, катастрофа. И ние се обръщаме към международната общност да помогне на Сирия, на хората, на правителството. Искам да благодаря на всички българи, които дойдоха тук и направиха дарения всичко, което са могли - храна дрехи, пари. Оцелявам всяка помощ. Искам да благодаря и на президента ви г-н Румен Радев, на премиера Гълъб Донев, на външния ви министър Милков и на цялото ви правителство и всички институции, които се опитват да помогнат на Сирия и да предоставят помощ възможно най-бързо", каза Н.Пр. Орас Махмуд - ръководител на мисията на Сирия в България.

Постоянен е потокът от хора, носещи дарения. Фоайето и стаите на посолството са запълнени с помощи, дрехи и детски принадлежности. Екипът ни разговаря със собственик на заведение, който е дарил целия си вчерашен оборот.

Вижте още в прякото включване

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стоилов: Ако се представим на максимално ниво, ще победим Черно море
Стоилов: Ако се представим на максимално ниво, ще победим Черно море
Проект към бъдещето или завист към настоящето?
Проект към бъдещето или завист към настоящето?