НОВИНИ

Пожарите в Югозападна България са под контрол

bnt avatar logo
от БНТ
12:05, 06.08.2021
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Пожарите в Република Северна Македония вчера предизвикаха силно задимяване в района на Благоевград и Симитли. Главен комисар Николай Николов е в пограничния район, за да следи ситуацията.

Обстановката по границата с Република Северна Македония към момента е спокойна. Пожарът, който върлува между Пехчево и Делчево, засега е на безопасно разстояние от границата с България. Няма опасност за жителите на планински села от общините Благоевград и Симитли, по информация на областния управител Николай Шушков. В момента на обход по граничната линия между България и Северна Македония е и главен комисар Николай Николов.

Пожарът между селата Петрово и Голешово в община Сандански, където загинаха двама горски служители, е напълно овладян. На място и днес са десетки пожарникари, горски и доброволци, които ще останат там до пълното му потушаване.

"До края на деня пожарът ще бъде окончателно потушен. Възстановено е ел. захранването на село Голешево, мобилната станция на един от мобилните оператори вече функционира, така че вървим към окончателно възстановяване на нормалния ритъм на живот в региона", заяви кметът на община Сандански Атанас Стоянов.

"Пожарът спря, но все още има тлеещи дънери, които днес колегите от "Пожарна безопасност и защита на населението", както и военнослужещи ще минат и ще доизгасят, и ще наблюдаваме просто да не стане както вчера", каза командирът на Бригадно командване Благоевград полковник Митко Балтов.

По-рано през деня в Симитли и Благоевград заваля краткотраен дъжд, който спря. Жителите в района се надяват той да продължи, за да може огънят в тлеещите огнища да бъде потушен напълно.

Репортер: Али Мисанков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пламен Николов: Постигнахме сближаване с БСП по почти всички въпроси
Пламен Николов: Постигнахме сближаване с БСП по почти всички въпроси
Италия въвежда задължителна ваксина за служителите в няколко ключови сектора
Италия въвежда задължителна ваксина за служителите в няколко ключови сектора