НОВИНИ

Познат рефер за Лудогорец ще ръководи реванша със Сервет в Разград

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:27, 20.02.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
познат рефер лудогорец ръководи реванша сервет разград
Снимка: БТА
Слушай новината

Алиар Агаев от Азербайджан ще бъде главен съдия на мача реванш между отборите на Лудогорец и швейцарския Сервет в плейофния кръг на турнира Лига на конференциите.

След като двата тима завършиха 0:0 в Женева преди седмица, всичко в сблъсъка ще трябва да се реши този четвъртък (22 февруари) от 19:45 часа на "Хювефарма Арена" в Разград.

Помощници на 36-годишния азер у нас ще бъдат неговите сънародници Зейнал Зейналов и Акиф Емирали, а четвърти рефер Камал Умудлу. За системата ВАР ще отговарят турците Алпер Улусой и Абдулкадир Битиген.

В кариерата на 36-годишния Алиар Агаев това далеч няма да е първият случай, в който той ще ръководи среща с участието на българския шампион, като той свири при домакинската загуба от Еспаньол с 0:1 в Лига Европа през октомври 2019, както и при равенството 1:1 с Мидтиланд като гост два сезона по-късно в същия турнир.

Към тези два двубоя може да прибавим и домакинския успех на Славия с 1:0 срещу полския Заглембе Любин в квалификациите на втората по сила европейска клубна надпревара през 2016 година.

В миналото Алиар Агаев е бил съдия и два мача на българския национален отбор, завършили с минимално поражение с 0:1. Първият от тях идва при визитата на Уелс в Лигата на нациите през 2020 година, а вторият датира от месец март миналата година, когато "лъвовете" губят от Черна гора в Разград на старта на квалификациите за Евро 2024.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фотоизложба за войната в Украйна (СНИМКИ)
Фотоизложба за войната в Украйна (СНИМКИ)
Кирил Петков: Ако не се случат реформите, предлагаме избори 2 в 1
Кирил Петков: Ако не се случат реформите, предлагаме избори 2 в 1