НОВИНИ

ПП: Няма да подкрепим правителство с мандата на БСП, започваме разговори с ДБ и "Спаси София" за общо явяване на избори

bnt avatar logo
от БНТ
22:08, 18.01.2023
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

От "Продължаваме Промяната" обявиха, че няма да подкрепят правителство с третия мандат на БСП. Освен това започват преговори с "Демократична България", "Спаси София" и други формации за общо явяване на бъдещи избори.

Националният съвет на Продължаваме Промяната излезе с решение да се въздържи от подкрепа към правителството с мандата на БСП, но да подкрепи националните приоритети от програмната декларация на ПП, които съвпадат с целите на новия редовен кабинет, в случай че бъде сформиран от другите политически сили.

"Краткият живот на новия български парламент показа ясно, че носителят на третия мандат БСП може да състави правителство с останалите политически партии, с които заедно избраха председателя на НС и работеха в синхрон по ключови законодателни инициативи", посочват от ПП в позиция на сайта си.

Нинова: БСП ще преговаря с всички партии за правителство. Ще търсим това, което ни обединява

От партията все пак уточняват, че ако получат покана за разговори от БСП, ще се отзоват.

"Вярваме, че можем да намерим съгласие с БСП в сферата на социалната политика, при гаранция за 3% дефицит (бюджетен - бел. ред.) Но виждаме сериозни разминавания по въпроси, свързани със съдебната реформа и законопроектите за главния прокурор, връщането на хартиената бюлетина чрез поправките в Изборния кодекс, влизането в Еврозоната и отношението към войната в Украйна", уточняват от ПП.

Националният съвет на "Продължаваме Промяната" е дал мандат на лидерите Кирил Петков и Асен Василев да започнат разговори с "Демократична България", "Спаси София" и "всички други формации, които работят за просперираща, справедлива и европейска България, с цел потенциални обединения за следващите местни и национални избори в страната".

Цялата позиция вижте ТУК

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гимнастичката Радина Томова бе определена за спортист №1 на ОСК Локомотив София за 2022 г.
Гимнастичката Радина Томова бе определена за спортист №1 на ОСК Локомотив София за 2022 г.
Волейболните национали до 17 години с отличен старт на европейската квалификация в София
Волейболните национали до 17 години с отличен старт на европейската квалификация в София