НОВИНИ

Парламентът създаде временна комисия за казуса с Пловдивския панаир

Милена Кирова
от Милена Кирова
19:35, 18.01.2023
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Депутатите решиха с пълно мнозинство временна комисия да установи всички факти и обстоятелства, свързани с поемането на пълния контрол на "Международен панаир Пловдив" от предприемача и почетен консул на Руската федерация в Пловдив Георги Гергов. Дебатът в зала не беше по същество, а премина предимно в обвинения към ГЕРБ, че по тяхно време панаирът е даден на Гергов.

Ето част от дебатите в зала:

Йордан Иванов, депутат от ПГ на "Демократична България": 352 хиляди квадратни метра в централна градска част на Пловдив, измерими на пазарна оценка четвърт милиард български лева, продаваеми тук и сега. Каква е вредата в обществен план и в репутационен план за държавата, питам колегите от ГЕРБ, при условие, че това е договорено с почетния консул на Руската Федерация, обявена за терористична държава.

Стефан Шилев, депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС: Кой създаде господин Гергов и кой му даде панаира. Доколкото си спомням с решение от ноември 2006 г. правителството на господин Сергей Станишев - тройната коалиция.

Даниел Лорер, депутат от ПГ на "Продължаваме Промяната": Това, което тази комисия ще установи, е наистина отношението на ГЕРБ към темата: пловдивски панаир. И тази техника ужким сме "за", но всъщност не сме я виждаме в наши дни отново по отношение на контрола на главния прокурор. Същата техника, само че в продължение на 4 години се е случвало и с варненските акции на панаира.

Ангел Георгиев, депутат от ПГ на "Възраждане": Чуваме само политическо общо говорене, общи приказки и замазване на очите на избирателите. Но отново подчертавам, трябва да кажем кой кого предаде и кой как гласува.

Иван Петков, депутат от ПГ на БСП: За да има ефект тази временна комисия, ще трябва да бъдат извикани не само Георги Гергов и Бойко Борисов, а много други личности, които са били замесени в тази сделка, както и Иван Гешев, за да се разбере защо бездейства прокуратурата за тази сделка.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Градев: Борислав Михайлов няма да бъде вписан като президент на БФС
Георги Градев: Борислав Михайлов няма да бъде вписан като президент на БФС
Трима българи са задържани в Турция за наркотрафик
Трима българи са задържани в Турция за наркотрафик