НОВИНИ

Правителството организира щаб, който постоянно следи информацията за ферибота в Йонийско море

bnt avatar logo
от БНТ
22:15, 18.02.2022 (обновена)
Чете се за: 02:00 мин.
По света
Слушай новината

Българското правителство организира щаб, който е в координация с гръцките власти и постоянно следи информацията относно инцидента с пожар на ферибот в Йонийско море. Това обяви министър-председателят Кирил Петков.

Пред БНТ говори собственикът на компанията, чиито камиони изгоряха на ферибот

Към момента 9 български граждани са в неизвестност след пожара. На борда на ферибота е имало 288 души, от които 127 български граждани.

"Следим всяка информация, за да сме сигурни, че българското правителство прави всичко възможно, за да можем да върнем българите от ферибота обратно в България", добави Кирил Петков.

Дипломатическото ни представителство в Атина е в постоянна връзка с гръцките власти и оказва необходимото съдействие на нашите сънародници. В Генералното консулство в Солун е осигурено денонощно дежурство, като сънародниците ни могат да се свържат на следните телефони: +30 2310829210 105, +30 2310 869 510.

МВнР: 9 българи са в неизвестност след пожара на ферибот в Йонийско море

Девет българи са в неизвестност по последна информация, след като ферибот избухна в пламъци през изминалата нощ в Йонийско море. Българското правителство организира щаб, който в координация с гръцките власти постоянно следи информацията във връзка с инцидента.

Общо 231 са били пътниците на борда, от тях 127 българи и 59 души екипаж. Спасителната акция с хеликоптер продължи часове за български и турски шофьор, които останаха блокирани на кораба. В късния следобед те бяха евакуирани.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стоян Бъчваров: В българския хокей има потенциал, но нямаме къде да играем
Стоян Бъчваров: В българския хокей има потенциал, но нямаме къде да играем
Полицаи и пожарникари от Русе излязоха на протест
Полицаи и пожарникари от Русе излязоха на протест