НОВИНИ

Предимно слънчево време

bnt avatar logo
от БНТ
12:37, 31.03.2021
Чете се за: 02:50 мин.
Времето
Слушай новината

Днес от североизток със слаб, в Източна България умерен вятър, ще продължи да прониква по-студен въздух и максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат от 11° до 13°, в северозападните райони около 15°, в крайните югозападни части - до 19 - 20°.

Предимно слънчево ще е днес, с временни увеличения на облачността, но почти без валежи.

През нощта облачността временно ще се увеличи и на места главно в югоизточната половина от страната ще превали дъжд, в планинските райони примесен със сняг. Минималните температури ще са предимно между 0° и 5°, в София около 3°.

Максималните ще са между 12° и 17°, малко по-ниски по морския бряг. Още сутринта облачността ще намалее и през деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър.

Предимно слънчево ще е времето в планините. По-значителна облачност ще има в сутрешните часове, на отделни места със слаб снеговалеж. Ще е ветровито, ще духа до умерен, по високите и открити части силен североизточен вятър, който след обяд ще отслабва и ще започне да се ориентира от север-северозапад. Максималните температури в курортите ще са между 3 и 6 градуса. Остава повишена опасността от лавини извън обработените ски писти.

Над Балканите ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали слаб дъжд.

По-топло от обичайното ще остане в Западна Европа. В Северна и по-голямата част от Източна Европа на много места ще вали, предимно сняг. Интензивни валежи от дъжд и гръмотевични бури се очакват в Португалия и Западна Испания.

И у нас в петък се очаква съществено затопляне, но след слънчевото начало на деня, в часовете около и след обяд в много райони ще има валежи от дъжд, придружени на места от гръмотевици.

След временно намаление на облачността, в събота отново ще има валежи, главно в югоизточната част от страната са възможни и гръмотевици. Температурите навсякъде ще се понижат.

В неделя ще преобладава облачно време, на места с валежи, като с продължаващото застудяване, вечерта на места във високите полета на Западна България, а през нощта срещу в понеделник и в Предбалкана, е възможно дъждът да се примесва със сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Капитанът на Северна Ирландия ще подобри любопитен рекорд срещу България
Капитанът на Северна Ирландия ще подобри любопитен рекорд срещу България
България изпраща най-добрите си боксьори на силен международен турнир в Украйна
България изпраща най-добрите си боксьори на силен международен турнир в Украйна