НОВИНИ

Готови ли са заведенията да отворят отново?

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
12:18, 31.03.2021
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Екип на БНТ провери как върви подготовката на заведенията, които утре отварят врати за клиенти, но само на открити площи, и също как реагират на разхлабването на мерките в големите нехранителни вериги.

"Като че ли малко ще ни се освободят възможностите за удовлетворяване на клиентските нужди. Продължаваме да вадим стока. Все по-трудно е. Все пак клиентите ни ще могат да направят и отлаганите ремонти и донякъде нещата от първа необходимост - водопроводи, кабели и т.н.", каза Владимир Димитров, управител на верига за нехранителни стоки.

"Не очакваме наплив от клиенти, защото все още времето е студено, а те трябва да са навън. Освен това хората се страхуват заради пандемията. Но отваряме с надеждата времето да се затопли и да започне истинският сезон. До началото на март получихме помощ по програмата "Запази ме". Добре би било и в бъдеще да имаме такава помощ от държавата", заяви Манолис Макарунас, който е ресторантьор.

Днес министърът на икономиката Лъчезар Борисов заяви, че мерки вече са набелязани, изпратени са и се очаква одобрение от ЕК.

Вижте как върви подготовката за отваряне на заведения и магазини във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Португалия въвежда 14-дневна карантина за пристигащите с полети от България
Португалия въвежда 14-дневна карантина за пристигащите с полети от България
Световните квалификации продължават днес с нови 15 сблъсъка
Световните квалификации продължават днес с нови 15 сблъсъка