НОВИНИ

Предимно слънчево време през втората половина от деня

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 06.11.2020
Чете се за: 01:11 мин.
У нас

След мъгливото на места утро, през втората половина на деня в повечето райони от страната облачността ще се разкъса до предимно слънчево време. В Източна България и по Черноморието ще се задържи ветровито с умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 12° и 17°, малко по-високи в крайните югозападни райони.

През нощта в по-голямата част от страната ще бъде безоблачно и почти тихо и още в часовете след полунощ в низините и котловините ще започне да се образува мъгла или ниска облачност. Минималните температури в повечето райони ще бъдат между 3° и 8°, в София - около 3°.

Максималните - без промяна в сравнение с днес - между 12° и 17°, в София около 14°. Очаква ни предимно слънчево време с разкъсана висока облачност. В Източна България ще духа слаб до умерен северен вятър.

В планините вятърът ще отслабне и ще бъде умерен с посока изток-североизток. Дневните температури по най-високите върхове ще достигнат около 2-3°.

В курортите - от 6° на Алеко, 8-9° в Пампорово и Боровец до 13° в Банско. Облачността ще е разкъсана, намаляваща често до слънчево време.

С облачно и мъгливо време ще започне утре денят и на много места в низините от източните райони на Балканите. След обяд в по-голямата част от полуострова ще бъде предимно слънчево, а температурите ще останат без съществена промяна.

Слънчево ще бъде утре и в страните от Централна Европа, докато в Северна и Източна облачността ще е значителна. Валежи от дъжд ще има за пореден ден на Пиренейския полуостров - в североизточните райони се очакват значителни количества. След обяд ще завали и в Югозападна Франция, а в северозападните райони на Европейска Русия, както и по северното крайбрежие на Норвегия валежите ще са от сняг.

У нас, в неделя в планините и припланинските райони ще бъде слънчево и по-топло от обичайното за ноември. Слънчеви часове ще има и в по-голямата част от страната, но преди обяд ще има и много райони с мъгли. По-гъсти и по-трайни се очаква да бъдат мъглите в понеделник, особено в Дунавската равнина и източните райони, където на места ще се задържат през целия ден и от тях дори ще преръмява. Максималните температури през следващите дни ще бъдат в широки граници - от едва 9-10 градуса в местата с по-продължителни мъгли до около 17-18 в районите с най-много слънчеви часове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кеазим Исинов с ретроспективна изложба за 80-годишния си юбилей
Кеазим Исинов с ретроспективна изложба за 80-годишния си юбилей
Кметът на Свищов стана доброволец в COVID отделението на общинската болница
Кметът на Свищов стана доброволец в COVID отделението на общинската болница