НОВИНИ

Предимства на новото онлайн офис пространство

bnt avatar logo
от Татяна Йорданова
21:32, 14.07.2021
Чете се за: 04:22 мин.
У нас
Слушай новината

Хоум офисът започна вече да трупа червени точки и негативи сред бизнес средите. В началото на пандемията да работиш от вкъщи изглеждаше удобно и удачно спасение в кризата, но колкото повече време минава, толкова повече минуси се натрупват - типичният хоум офис отесня, онлайн срещите не са достатъчни, за да държат служителите ангажирани. Спад в мотивацията и организацията. Именно затова у нас се появи първото високотехнологично споделено пространство в София.

"Като добавим с това лошото качество на звука и продължаващите от преди Ковид дълги скучни презентации, в които хората правят нещо друго, докато някой говори безкрайно", обяснява Нина Проданова, CEO и основател на ITC.

"Става прекалено скучна за нашите служители, ангажираността на хората с течение на времето намалява", коментира Явор Мраморенски, ръководител "Софтуерна разработка" във Fadata.

"Това не е работната среда, която новото младо поколение, работна сила, ще търпят", допълва Нина Проданова.

"И затова ние просто трябваше да намерим алтернативни начини", смята Явор Мраморенски.

Алтернативата вече отвори вратите си. Едно място, което обещава работните срещи онлайн да са по-интересни дори от тези на живо. С помощта на специалисти, които обмислят всичко за срещата до последния детайл.

"Това как да се направи сценарий на събитието, какви разнообразни елементи да има, така че хората да бъдат наистина ангажирани. Визуализации, сценарии на събития, презентаторски умения. Ние искаме да правим интеракция, взаимодействие между много участници", обяснява Нина Проданова.

Много участници - на всеки три месеца Явор трябва да направи среща с твърде много участници от твърде далечни точки на Европа.

"Около 130 човека в 5 различни локации в Европа", допълва Явор Мраморенски.

Хоум офисът е опция - невъзможна. Но тук намерили своето място.

"Първия път, когато бях в студиото, на практика наистина се почувствах като в телевизия. Отлично оборудвано с последния писък на техниката. Виждате в студиото ние сме разположили 4 камери, които ни дават различен профил на всеки един от участниците на място. Бързо разбрахме, че това е мястото, което носи иновативния дух, носи различната енергия и носи възможностите за бързо вземане на решения и изпълняването на задачи", обяснява Явор Мраморенски.

Тук и гласуването по различните въпроси става бързо. И презентациите не са безкрайни.

"Ние дори предпочитаме този модел на колаборация от тук насетне. Просто инструментите, които имаме и възможността за вземане на бързи и демократични решения, е много по-голяма, отколкото ако се съберем 130-150 човека в залата", допълва Явор Мраморенски.

Място за срещи, за обучения, за подкасти, за неща, от които бизнесът се нуждае, за да има щастливо работещи и можещи хора. И това не изключва нито една идея.

"Предлагаме част от работните срещи да бъдат изнесени навън. Да правим разхождащи се, а защо не и бягащи, тичащи срещи", казва Нина Проданова.

Защото тук няма правилен и неправилен начин. Има интересен и още по-интересен. И във всички тях прозира един съвет към бизнеса:

"Да променят начина, по който взаимодействат и да берат плодовете от това", заключава Нина Проданова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любомир Станиславов в "Бизнес.БГ": Безопасността на електромобилите ще бъде много голяма
Любомир Станиславов в "Бизнес.БГ": Безопасността на електромобилите ще бъде много голяма
Аутсорсинг индустрията: Икономика на знанието
Аутсорсинг индустрията: Икономика на знанието