НОВИНИ

Предизборен спор между Рашков и Караянчева

предизборен спор рашков караянчева
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:42, 09.07.2021
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков обвини бившият председател на Народното събрание и кандидат за народен представител Цвета Караянчева, че е заплашвала с уволнение регионален директор на МВР в Кърджали.

Случаят е заради полицейска операция в областта. МВР е получило данни, че служители, включително ръководни кадри в държавното горско стопанство, дават дърва за огрев на хората в региона, в зависимост от това дали ще гласуват за дадена политическа партия.

Рашков заяви, че след предприетите действия от страна на МВР Караянчева се е обаждала на регионалния директор на вътрешните работи в Кърджали. Заплашвала го е, че няма да остане на поста си заради предприетите действия срещу държавните служители.

Този телефонен разговор е проведен след 22.00 часа, съобщи Рашков и попита:

И точно тези хора искат да се връщат на власт? Точно това е тяхната заявка – не преследвайте нашите членове, защото ще ви уволним утре.

Рашков с нови разкрития за търговия с гласове. До момента са задържани над 900 души

В отговор Цвета Карянчева разпространи видеообръщение, в което заявява:

"Призовавам регионалният директор на МВР в Кърджали да излезе публично и да заяви дали, как и с какво съм го заплашвала. В противен случай ще приема изказването на Бойко Рашков за показна наказателна акция срещу мен в навечерието на изборите и да предизвика ескалация на напрежението в региона.

Свидетели сме на чудовищни манипулации от страна на служебното правителство на Радев, на брутална гьобелсова пропаганда и внушаване на страх у хората в цялата страна и в частност в Кърджалийско, прикрити зад фасадата на борбата с купения вот".

Според Караянчева подобна груба полицейщина и подгряване на сценария „гласове срещу дърва” България не помни от мракобесните тоталитарни времена.

На всички, които репресивната машина на Рашков продължава да мачка и преследва, ще кажа, не се страхувайте, няма верига за истината. А истината е на наша страна, заключва Караянчева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ван Дайк, Гомес и Конате се присъединяват към лагера на Ливърпул в Австрия
Ван Дайк, Гомес и Конате се присъединяват към лагера на Ливърпул в Австрия
Константин Костов се хвърля днес за финал на Европейското в Тбилиси
Константин Костов се хвърля днес за финал на Европейското в Тбилиси