НОВИНИ

Предсрочни избори: Лидерските битки в 19 МИР - Русе

предсрочни избори лидерските битки мир русе
bnt avatar logo
от БНТ
21:32, 21.06.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Русе - МИР 19
Слушай новината

ГЕРБ-СДС извадиха тежката артилерия в Русе за предстоящите парламентарни избори, след като на 4 април загубиха със 111 гласа от партията на Слави Трифонов "Има такъв народ".

Листата отново оглавява бившият спортен министър Красен Кралев, но след него има сериозни размествания. На второ място е нежното острие на партията Десислава Атанасова.

В 19 МИР Русе най-сериозни са промените в листите на "Демократична България – Обединени" и "Изправи се! Мутри вън!". Водачите в тях са нови лица и идват от София. На мястото на дългогодишния директор на Математическата гимназия в Русе Митко Кунчев, който имаше и най-много преференции на вота на 4 април, начело на листата на "Демократична България" застава дипломатът от кариерата и бивш посланик във Франция, Великобритания и Италия Стефан Тафров.

При "Изправи се! Мутри вън!" липсват първите двама от предходната листа – Станимир Бояджиев и Зорница Ранева. Новият водач е председателят на "Движение 21" Татяна Дончева.

При "Има такъв народ" водач отново е областният координатор на партията Светлин Стоянов - експерт по национална сигурност.

Минимални са разместванията при "БСП за България". Те се дължат главно на разширяването на коалицията. Водач отново е Крум Зарков.

Водач на листата на ДПС остава бившият зам.-министър на земеделието от правителството на Тройната коалиция и кабинета "Орешарски" Бюрхан Абазов.

Листата на "БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ" в Русе води зам.-председателят на ВМРО-БНД Искрен Веселинов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Картина на Дейвид Боуи излиза на търг
Картина на Дейвид Боуи излиза на търг
Предсрочни избори: Лидерските битки в 18 МИР - Разград
Предсрочни избори: Лидерските битки в 18 МИР - Разград