НОВИНИ

Предстои работна среща на превозвачите с регионалния министър Гроздан Караджов

bnt avatar logo
от БНТ
06:38, 19.05.2022
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

След няколко коалиционни съвета и спорове управляващите постигнаха съгласие по антикризисен пакет мерки. Мерките са за 2 млрд. лв. и включват 0% ДДС за хляба, подкрепа от 25 ст. за литър гориво А-95 за крайния потребител и данъчни облекчения за семействата с деца.

Работна среща с представителите на транспортния бранш ще се проведе днес в Министерството на регионалното развитие и благоустройство. Тя е по инициатива на ресорния министър Гроздан Караджов.

Срещата се състои след ден на национален протест на превозвачите, затваряне на ключови кръстовища и пътни блокади в София и големите градове в страната. На срещата ще бъдат обсъдени въпроси във връзка с работата на толсистемата.

Три протеста затрудниха движението в София и страната

Разговорът е продължение на вчерашната среща на министър-председателя Кирил Петков, вицепремиера Гроздан Караджов и министъра на транспорта Николай Събев с представители на бранша. Срещата ще е от 10.00 ч. и ще може да бъде проследена онлайн чрез официалния профил на Гроздан Караджов във Фейсбук.

Поканени са да присъстват всички браншови организации и представители на малките и средните превозвачите в Република България. От изхода и от резултатите на тази среща до голяма степен ще зависят бъдещите действия на превозвачите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Айнтрахт Франкфурт триумфира в Лига Европа
Айнтрахт Франкфурт триумфира в Лига Европа
275 нови случая на коронавирус у нас
275 нови случая на коронавирус у нас