Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Войната: Твърденията, че Русия използва лазерно оръжие са всяване на страх, заяви Зеленски

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
06:07, 19.05.2022 (обновена)
Чете се за: 01:40 мин.
По света
Слушай новината

Продължава неяснотата около реалния брой на изведените от "Азовстал" украински бойци, както и около съдбата на предалите се военни.

Противоречива е информацията, която съобщават от Киев и Москва за съдбата на бойците, водили една от най-ожесточените битки в рамките на войната в Украйна. Според украинските власти от Мариупол са свалили оръжие около 250 бойци.

По данни на Кремъл комбината "Азовстал" са напуснали 959 военнослужещи. Украйна призова за размяна на пленници, но съдбата на защитниците на "Азовстал" остава неясна.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски коментира твърденията, че Русия е започнала да използва "лазерно оръжие" в рамките на инвазията. Според него подобни заявки са ясен знак, че руската офанзива се е провалила, а загатването, че Москва разполага със свръхмодерно оръжие, е нищо повече от опит да се всее страх.

Зеленски каза още, че вече е станало ясно, че Русия воюва с остаряла военна техника и армия от неопитни наемници. И допълни, че през изминалите три месеца обект на руските атаки са били предимно гражданска инфраструктура, а не военни обекти.

ЕКИП НА БНТ В ГОРЕЩИ ТОЧКИ В УКРАЙНА

БИТКАТА ЗА КИЕВ: ВИЖТЕ СПЕЦИАЛНИТЕ РЕПОРТАЖИ НА БРУНО БЕКМАН

КОНФЛИКТЪТ В УКРАЙНА: НАЙ-ВАЖНОТО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
ООН: Световните нива на глад достигат нов връх
ООН: Световните нива на глад достигат нов връх
Слънцето се завръща, започва затопляне
Слънцето се завръща, започва затопляне