НОВИНИ

Предстои затопляне, очакват ни 30°

bnt avatar logo
от БНТ
13:13, 23.09.2022
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

И днес времето ще се задържи хладно за сезона. Максималните температури ще бъдат между 15° и 20°, в София - около 15°. Облачността ще е променлива, по-значителна над Източна България и планинските райони и главно там ще има превалявания от дъжд. Ще духа до умерен северозападен вятър.

През нощта ще бъде безоблачно, но сутринта в събота ще бъде студено, с температури между 3° и 8°, в София - 2 - 3°. В отделни котловини в западната половина от страната сутрешните температури ще са още по-ниски и там ще има условия за слани.

Утре ще бъде слънчево. Ще духа слаб вятър от запад, който по-късно през деня ще се ориентира от юг и с него температурите ще започнат да се повишават. Максималните ще бъдат между 18 и 23 градуса, в София - 20 градуса.

Слънчево време и по Черноморието в комбинация със слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще се ориентира от юг. Температурата на морската вода е от 15° на места по северното до 21° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде слабо.

И в планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от северозапад. Температурите и там ще се повишават и максималните в курортите ще бъдат между 13 и 18 градуса, на Алеко - около 6 градуса.

И на Балканите температурите ще започнат да се повишават, но все още ще са по-ниски от обичайните за втората половина от септември. Ще бъде слънчево. В сутрешните часове на места в равнините и котловините ще има краткотрайни мъгли.

У нас слънчево ще се задържи и в неделя, и в началото на новата седмица. В понеделник повече облаци и валежи се очакват в крайните северозападни райони. Температурите ще се повишат още и максималните ще бъдат между 24 и 29 градуса. През следващите дни облачността ще е променлива, на места с валежи, но ще бъде топло за края на септември.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха контрабандни части за боеприпаси в багажа на пътник на Летище Варна
Откриха контрабандни части за боеприпаси в багажа на пътник на Летище Варна
Над 6000 гимназисти се включиха в ученически практики
Над 6000 гимназисти се включиха в ученически практики