НОВИНИ

Предстоят валежи и днес

bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 26.03.2024
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4° и на места в котловините на Югозападна България ще има условия за слана. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 14° и 19°, в София – около 15°.

Вятърът ще бъде слаб до умерен, от изток-югоизток, по долината на Струма и в Източните Родопи - от юг. Ще преобладава слънчево време, но облачността от югозапад ще се увеличава и към края на деня в югозападните райони ще завали дъжд. През нощта на места в Западна и Централна България, а след полунощ и в Югоизточна, също ще има валежи от дъжд.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°. Температурата на морската вода е 9 - 10°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините облачността от югозапад също ще се увеличава и по-късно през деня в масивите от Югозападна България, а през нощта и в останалата част от страната ще има валежи от дъжд, над около 1800 метра - от сняг. Вятърът ще се ориентира от юг и ще започне да се усилва, по най-високите върхове на Рила и Пирин ще бъде силен от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 1°.

В сряда до обяд валежите навсякъде ще спрат, а от запад облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югоизток и максималните температури ще се повишат.

В четвъртък облачността от запад на изток отново ще се увеличи и на места ще превали. В Централна и Източна България около и след обяд ще се развие и купеста и купесто-дъждовна облачност, и на места валежите ще са с гръмотевици. Вятърът ще отслабне и ще се смени със запад-северозападен.

През нощта срещу петък облачността ще се разкъса и ще намалее и в петък и събота ще бъде предимно слънчево, максималните температури съществено ще се повишат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът ще гласува отказа на Мария Габриел от първия мандат
Парламентът ще гласува отказа на Мария Габриел от първия мандат
Селекционерът на Азербайджан: Получи се интересен мач срещу България
Селекционерът на Азербайджан: Получи се интересен мач срещу България