НОВИНИ

Предупреждение за значителни валежи в областите Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали

bnt avatar logo
от БНТ
14:15, 26.08.2022
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Макар и в по-малко райони от страната, валежите продължават. Вчера за кратко в Кърджали паднаха почти 50 литра на кв. метър. На много места има и гръмотевична дейност.

Предупреждение за значителни валежи е обявено днес в областите Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали.

Ще вали и на много места в Източна България, включително и по Черноморието, както и в югозападните райони от страната. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, а максималните температури ще бъдат между 28° и 33°.

През нощта в повечето райони валежите ще спрат, облачността ще се разкъса и в събота ще преобладава слънчево време.

По-значителни увеличения на облачността и превалявания ще има над източните и планинските райони. Вятърът ще отслабне, а температурите ще се повишат и максималните ще бъдат между 29° и 34°, в София около 29°.

По Черноморието утре ще бъде предимно слънчево, с максимални температури около 29° - 30°. Вятърът и там ще отслабне, както и вълнението на морето, което вече ще е 2 бала.

Добри условия за туризъм в планините утре. Ще преобладава слънчево време и само на отделни места е възможно да превали.

Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, а температурите ще останат без съществена промяна.

И към времето в Европа. Валежи, придружени на места от гръмотевици, ще има в страните от Централна Европа, Северна Италия, Унгария, както и в южните и северозападни райони от Балканите.

У нас в неделя ще бъде още по-горещо и предимно слънчево с вероятност за превалявания в планинските райони от Югозападна България. В началото на новата седмица отново на много места, с изключение на Източна България, ще има условия за валежи и гръмотевици, главно в следобедните часове.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Агенцията за бежанците: Предоставянето на международна закрила не поражда само права за чуждите граждани, но и задължения
Агенцията за бежанците: Предоставянето на международна закрила не поражда само права за чуждите граждани, но и задължения
Радослав Кирилов е футболист на ЦСКА 1948
Радослав Кирилов е футболист на ЦСКА 1948